9930
Almere

Aanmeldingen doorgeven voor vijftigste Walk of Fame tegel vanaf nu mogelijk

De Almeerse Walk of Fame krijgt er een vijftigste tegel bij. Almeerders kunnen tot 1 april onderwerpen inbrengen en meestemmen over de hoogtepunten van 2023. Personen, organisaties of onderwerpen met een speciale betekenis voor de stad in het jaar 2023 komen in aanmerking voor de nieuwe tegel.

De Walk of Fame Almere is een route van 49 tegels in het centrum van Almere. Het vertelt het verhaal van de stad, doordat elke tegel per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon belicht.

Stichting Wensjes

Vorig jaar won Stichting Wensjes de tegel voor het jaar 2022. De stichting helpt huishoudens die het financieel moeilijk hebben. Wensjes verstrekt binnen 24 uur noodhulp in de vorm van levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning.

Afgelopen juli werd er aan de gemeenteraad een petitie aangeboden voor een tegel voor de overleden ijscoman Carlo Guida. Deze petitie werd ruim 1900 keer ondertekend en wordt als inzending voor de tegel van 2023 meegenomen.

Rabobank

Een onafhankelijke jury stelt uit alle inzendingen een ‘top drie’ samen. De jury bestaat uit de kinderburgemeester, vrijwilligers, bewoners en ondernemers en vertegenwoordigers van de ledenraad Rabobank. De Walk of Fame Almere is namelijk een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank Almere een nieuwe tegel.

Almeerders zelf kunnen ook stemmen op de ‘top drie’. De tegelonthulling is ieder jaar in september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant