3.6K8
Almere Buiten

Nieuwe surveillancedienst in Almere Buiten: ‘Wij houden een oogje in het zeil’

In Almere Buiten rijdt sinds twee weken een ondersteunende dienst rond in de nacht. Ze willen ouderen, alleenstaanden en kwetsbare mensen een handje helpen. “We zijn er om een oogje in het zeil te houden en de hulpdiensten waar het kan te ontlasten.”, vertelt Danny van Krimpen van OSJW (Ondersteunende Surveillance Jeugd & Wijk). Hij woont zelf in Almere en wil hierdoor zijn steentje bijdragen. 

We spraken Danny eerder al over zijn plannen. Inmiddels is hij dus al een paar weken bezig en komen de eerste aanmeldingen bij hem binnen.“Onbekend maakt onbemind, maar we proberen met mensen een praatje te maken om ze zo een veilig gevoel te geven.” OSJW heeft verder geen extra bevoegdheid, maar wil de hulpdiensten en de mensen in Almere Buiten helpen.

“Je kan lid worden, dan betaal je een bedrag per maand en dan krijg je een extra noodnummer dat je te allen tijde kan bellen.” Danny vertelt dat hij iedereen graag willen helpen, maar er toch geld nodig is om de auto te laten rijden. De auto is ingericht met een volledige EHBO-uitrusting en AED. Ook zijn zij beschikbaar als burgerhulpverlener bij een reanimatie.

Er rijdt nu elke avond en nacht één auto rond van 21.00 tot 06.00 uur, maar volgens Danny gaat de tweede vrij snel komen. “Er is zeker vraag naar en het begint een beetje aan te slaan. Ons doel is om in de toekomst verder uit te breiden naar de rest van Almere.” 

 1. Fam .J.L Boontje zegt:

  Dank voor jullie bericht ,
  Hoe weten jullie dat er een hulpvraag is van kwetsbaren in onze wijk?
  De hulpverleners worden toch wel gescreend hopenlijk?
  Wat voor opleiding moeten de medewerkers hebben?

  Met deze auto raak je vast op de busbaan, dus zal je wel eens om moeten rijden.

 2. Beste Familie Boontje,

  Voor alle medewerkers vragen wij een VOG aan, daarnaast verplicht om de meest uitgebreide EHBO cursus te volgen via het Nederlandse Rode kruis, wij bieden ook logistieke hulp (als voorbeeld) een alleenstaande moeder moet in de nacht naar de spoedpost met haar kind en heeft geen vervoer komen wij helpen, maar ook bij simpele ongemakken zoals een lege accu van de auto en u moet naar werk dan komen wij assisteren met een startbooster. Omdat wij de hele nacht aanwezig zijn in de wijk werkt dat ook preventief tegen inbraken en andere vormen van Criminaliteit. U kan meer informatie vinden op http://www.osjw.nl

 3. Maria Louise zegt:

  Fantastisch nieuws, een aanwinst voor Almere.
  Zet hem op, dat jullie maar veel mensen kunnen helpen,
  Goed bezig toppers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant