toeristische hotspots van Almere
10.3K8
Almere

Dit zijn de 5 leukste toeristische hotspots van Almere

Als je een dagje of een weekend weg wilt, dan is Almere een veelzijdige plaats om te bezoeken. Of je van natuur houdt, of liever gaat borrelen in een bruisende omgeving: Almere heeft het allemaal. Er zijn genoeg bezienswaardigheden die het zeker de moeite waard zijn om te beleven. Wij hebben de 5 leukste toeristische hotspots van Almere op een rij gezet.

Leukste toeristische hotspots van Almere

Almere biedt geweldige avonturen voor mensen die er graag op uit gaan. Er is voor iedereen wat te doen. Een dagje varen op het Gooimeer, lekker winkelen in het stadshart, of wandelen in de uitgestrekte natuur, in Almere ligt alles binnen handbereik.

In Almere vind je alles voor een compleet dagje uit. Er zijn ruim 400 winkels en horecagelegenheden te vinden. De veelzijdigheid in en rondom de stad is enorm. De onderstaande toeristische hotspots van Almere moet je zeker een keer bezoeken. Ze scoren allemaal zeer hoog op de website van Tripadvisor.

toeristische hotspots van almere tripadvisor
Foto: Tripadvisor
1. Almere Jungle

Almere Jungle is een dierentuin dat tussen 1976 en de jaren ‘90 als een volkstuincomplex was ingericht. Later werd het een opvang voor zoogdieren, reptielen en vogels. Het complex is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin, dat voldoet aan de richtlijnen voor dierenwelzijn. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Almere Jungle.

2. Oostvaardersplassen

Bij een bezoek aan Almere mag natuurgebied de Oostvaardersplassen niet worden overgeslagen. Dit landschap wordt gekenmerkt door het moerassige en beboste gebied, waar grazers zoals herten, koeien en paarden leven. Je kunt bij natuurbelevingcentrum De Oostvaarders een safaris boeken. De boswachter rijdt dan met een ecocar door de mooiste plekken van het gebied.

toeristische hotspots van Almere Oostvaardersplassen

3. Almere Centrum

Het bruisende stadshart van Almere is het centrum van de stad. Je kunt hier een heerlijk middagje shoppen, lunchen en/of dineren in een van de vele restaurants. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van culturele activiteiten van Kunstlinie. Van musicals tot cabaret, er is altijd wel een evenement te vinden dat een upgrade geeft aan een bezoek aan Almere.

4. De Havenkom van Almere

De Havenkom mag niet ontbreken in dit lijstje met de leukste toeristische hotspots van Almere. Het is het oudste deel van de stad. Hier maak je kennis met het dorpse gevoel van Almere en kijk je onder het genot van een hapje en een drankje uit over de haven. Er liggen nog steeds schepen, die een sfeerverhogende werking hebben.

Hotspots Almere havenkom
Foto: Visit Almere
5. Almeerderstrand

Almere heeft zelfs een strand. Op mooie dagen genieten bezoekers hier van een verfrissende duik, of een koud drankje bij strandpaviljoen Poortdok. Er worden in de zomer op het strand ook regelmatig festivals gehouden, waar Strandfestival Zand de bekendste van is. Op deze plek is een strandwandeling in elk seizoen de moeite waard.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden in en rondom Almere.

 1. Een erg globale lijst met een specifieke nummer 1 en 2, ik zou Almere Jungle dan vervangen voor “Stadslandgoed de Kemphaan”…

  Almere centrum is heel breed

 2. Bedankt voor dit artikel. Almere heeft mooie plekken die het bezoeken waard zijn. Goed dat er aandacht voor is.

  Jammer dat de beschrijvingen wat algemeen zijn. De beschrijving voor het centrum zou ook passen bij het centrum van Utrecht of Arnhem. Ik ken deze plekken en weet hoe mooi het daar is. Maar voor iemand die er nog niet was, denk ik dat het niet echt een indruk geeft, wat zo bijzonder mooi aan Almere is. Noten bijvoorbeeld het Weerwater bij het centrum. Juist in de zomer en mooie plek om uit te rusten tijdens een shopping tour. De moderne architectuur. Door dat niet alles rechte winkels heeft, is het zo een dynamisch uiterlijk. Niet zo standaard gebouwen.
  En ik mis de parken in de stad. Waar je mooi kunt wandelen langs kleine niet zo drukke wegen. Of met een bootje dit heb kunt varen. Mijn favoriet is de Beatrix park. Maar de andere parken zijn ook mooi. Ieder parkje heeft iets eigens.

  De groene kapel is ook bezienswaardig.

  Stadslandgoed Kemphaan. Leuk om te wandelen, zintuigen paden ontdekken, schapjes te bekijken, klimmen in de klimbos en te lunchen bij het Pannekoek restaurant.

  En in de lente de kersen bloesem park niet vergeten.

  Er is nog ruimte voor verdere aanvulling.

 3. Ron Verduijn zegt:

  Eigenlijk wachten wij al 50 jaar lang in Almere op een openlucht zwembad die er maar niet wil komen.

 4. Stichting AAP, ook heel interessant en leuk.
  Bed&Breakfast het ” witte huis”.
  Ontzettend goed.

 5. Ron Verduin
  Helemaal gelijk, waarom komt er echt geen openlucht zwembad na zoveel jaren. De behoefte is er echt in Almere. We zijn inmiddels toch ook een heel groot Kinder rijken stad geworden in Almere. Dus hebben we daar alle recht op. Lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant