2670

FC Almere genadeloos onderuit tegen koploper, ASC Waterwijk wint opnieuw

Na de verrassende bekerwinst vorige week heeft FC Almere een bittere pil in de competitie moeten slikken. Koploper Legmeervogels versloeg de Almeerders met maar liefst 7-0. ASC Waterwijk versloeg laagvlieger OSV, terwijl SC Buitenboys niet opgewassen was tegen koploper HBOK en met 3-1 verloor. Jong Almere City kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer laatst FC Lisse. In de vijfde klasse speelde Forza ook met 1-1 gelijk.

FC Lisse-Jong Almere City FC: 1-1

Jong Almere City heeft in de uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staande FC Lisse verzuimd om drie belangrijke punten mee te nemen. Na 90 minuten spelen stond er een 1-1 op het scorebord en dat was niet nodig geweest.


In de eerste helft kregen de Almeerders genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na vier minuten was het een hard schot van Jaken Pinas dat maar net voorlangs ging. Ook de inzet van Tijmen Wildeboer ging er na elf minuten niet in dankzij een redding van de doelman van Lisse.


In de 27e minuut was het Lisse dat op voorsprong kwam na een overtreding van Jordy Rullens die zijn tegenstander naar beneden trok. Hij had nog geluk dat de scheidsrechter hier geen rode kaart voor gaf, maar de vrije trap belandde in de kruising zodat de Jong Almere met een 1-0 achterstand de rust inging.


Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het Joel van der Wilt die met zijn knie een 2-0 achterstand verhinderde. Een minuut later maakte Tijmen Wildeboer uit de tegenaanval de gelijkmaker: 1-1. Ook na deze treffer waren de Almeerders de betere, maar ondanks een aantal grote kansen werd er niet meer gescoord.

Volgende week is de ontmoeting uit tegen Jong Sparta om 15:30 uur.

ASC Waterwijk – OSV: 3-1

“Een meer dan terechte overwinning waarbij wij de eerste helft de kansen aaneen regen maar de paal meerdere malen in de weg stond. Eén moment van slecht uitverdedigen zorgde ervoor dat OSV de bal opnieuw kon inbrengen en via een omhaal op 0-1 kwam. Meerdere spelers gingen in deze situatie niet vrijuit wat mij betreft”, aldus trainer Ryan Smart.

Tegen het laaggeklasseerde OSV zocht ASC Waterwijk met een onverwachte 0-1 achterstand de kleedkamers op.

Smart: “Tijdens de rust hadden we een plan voorbereid voor de tweede helft als het rond de 65ste minuut nog 0-1 stond. Om dit plan uit te voeren kwamen Lesley de Vlieger en Orhan Yilmaz in het veld en die maakten het verschil. Orhan Yilmaz maakte de 1-1 en 2-1 waarna Tim Klaasen-Bos de 3-1 binnen schoot. Lesley de Vlieger was betrokken bij 2-1 en gaf de assist op de 3-1. Stille kracht Daniel Ozdemirci was weer cruciaal voor het team, waarin vijf spelers jonger dan 20 jaar speelden.”


Volgende week speelt de ploeg de thuiswedstrijd tegen de nummer vier ASV Arsenal en kan er bij winst een goede stap naar boven worden gemaakt.

De wedstrijd tegen ASV Arsenal beingt om 15:00 uur.

HBOK – Buitenboys: 3-1

SC Buitenboys heeft in de uitwedstijd tegen HBOK een 3-1 nederlaag geleden. De koploper was nagegoeg de gehele wedstrijd de betere ploeg en sleepte dan ook verdiend de drie punten in de wacht. Het spel van SC Buitenboys was bij vlagen inspiratieloos en ontbrak het aan vechtlust.

De ploeg uit Almere-Buiten begon echter goed aan de wedstrijd op het loodzware grasveld in de zompige polder met twee goede kansen, maar die werden niet benut. In de tiende minuut kreeg de ploeg van Dennis Verwer een ongelukkige strafschop tegen doordat een speler van HBOK tegen zijn voet was gelopen. Hierdoor stond het 1-0.

Het tweede tegendoelpunt was eveneens ongelukkig. Buitenboys-keeper Rick van Dekken liet een hoge indraaiende corner lopen en werd verrast door de door zijn verdedigers volledig vrijgelaten HBOK-aanvoerder Tom de Lange die de bal eenvoudig met het bovenlichaam kon binnenwerken: 2-0.

Na rust drongen de Almeerders goed aan en een strafschop van Tyrell Burleson werd ingeschoten waardoor de ploeg weer terug in de wedstrijd kwam. Buitenboys probeerde hierna nog wel aan te zetten, maar HBOK bleef de gevaarlijkste ploeg en kwam meermalen gevaarlijk voor het doel van de ploeg uit Almere-Buiten.

Keeper Rick van Dekken is op tijd bij de bal. Foto: Richard Sijmons.

Volgens Verwer ging Buitenboys vol op de gelijkmaker: “Maar ja dan geef je natuurlijk ruimte weg en uit een uitbraak werd het 3-1 en was de wedstrijd wel gelopen. Toch vond ik dat we vlak voor rust gevaarlijker waren en ook in de tweede helft hadden we een fase waarin we zeker kansen kregen maar die werden helaas niet benut waardoor we tegen een nederlaag aanliepen.”

De volgende wedstrijd is Buitenboys – EVC om 14:45 uur.

Legmeervogels – FC Almere: 7-0

Koploper Legmeervogels heeft zaterdag FC Almere met maar liefst 7-0 verslagen. De ploeg van Sandor Augustijn die voor de beker nog te goed was voor vierde divisionist Purmersteijn had weinig in te brengen tegen Legmeervogels.

Een teleurgestelde Sandor Augustijn na afloop: “Na veel mooie wedstijden met aantal mindere wedstrijden was dit wel de minste wedstijd onder mijn leiding. De belangen waren groot en we moesten winnen anders werd het gat te groot.”

Twee weken geleden werd er nog verrassend gewonnen in de beker: “De wedstijd tegen Purmestein een kleine twee weken geleden geeft aan wat we kunnen, maar als het tegenzit kunnen we ook onder onze grens gaan. En dat was tegen Legmeervogels aan de orde.”

Bij de trainer heerst overwegend onbegrip: “Ik weet nog niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Slap , energieloos , futloos, werkelijks niks liep.”

In de eerste 20 minuten was het een gelijkopgaan duel waarin beide ploegen elkaar aftastten. Uit een achterbal die door de scheidsrechter verrassend tot hoekschop werd gepromoveerd viel de openingstreffer. Hierna raakte FC Almere de draad kwijt. Door een afstandsschot werd het 2-0.

In de tweede helft stond het binnen zes minuten 5-0 en was de wedstrijd klaar. Uiteindelijk werd het 7-0 voor de koploper.

Augustijn tot slot: “Een totale off day. We moeten dit bespreken dinsdag en weer doorgaan, want we kunnen zomaar volgende week weer een mooi resultaat neerzetten. Dat deze uitslag pijn doet lijkt me duidelijk.”

Door de nederlaag zakt FC Almere naar een zevende plaats en is de achterstand op Legmeervogels inmiddels opgelopen naar negen punten en op de nummer twee zeven punten waardoor er in de volgende wedstrijd tegen TOB een overwinning nodig is om niet te ver op achterstand van de koplopers te komen.

Volgende week speelt FC Almere thuis teggen TOB om 14:00 uur.

Forza Almere – De Vecht: 1-1

Forza Almere heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen de nummer tien de Vecht. Ondanks dit tegenvallende resultaat blijft de ploeg op de tweede plaats staan in de vijfde klasse C waar afc IJburg aan de leiding gaat.

De volgende wedstrijd is uit tegen OSO in Loosdrecht om 14:30 uur.

‘t Gooi – Sporting Almere – ‘t Gooi: 2-5

Na goede prestaties van de afgelopen weken speelde Sporting noodgedwongen met een sterk gewijzigde opstelling.

Trainer Tareq Abed el Magied: “Ondanks een super slecht veld speelden we de eerste helft vrij goed. We konden elkaar makkelijk vinden en de bal ging lekker rond. Helaas gingen we slordig om met tweede goede kansen, maar wisten toch via Stefhano Argimon en Abdel Bouazati op 0-2 te komen.”

Argimon scoorde ook de 0-3 en toen Renzo van Jaarsveld de 0-4 in de touwen joeg was de wedstrijd beslist. ‘t Gooi deed nog wel iets terug, maar opnieuw Van Jaarsveld bracht de marge op vier doelpunten. De 1-5 was tevens de ruststand.

In de tweede helft vond alleen ‘t Gooi nog één keer het doel, waardoor Sporting drie verdiende punten mee naar Almere nam.


Tareq Abed el Magied: “De tweede helft was helaas minder mooi, maar dat kwam meer door grensrechter en de scheidsrechter dan door onze spelers. Elke aanval werd afgevlagd en de scheidsrechter ging hierin rustig in mee. t Gooi ging meer de confrontatie op zoeken en de scheidsrechter wist daar totaal geen raad mee. een lelijke tweede helft, maar al met al een goed weekend.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant