3.6K15
Almere Haven

Zorgen om sluiting Gezondheidscentrum Oost: ‘De Haak is al overvol’

Vorige week maakte Gezondheidscentrum Oost in Almere Haven bekend dat ze gaan sluiten. Daar kwamen veel bezorgde reacties op door omwonenden en patiënten. Ondanks eerdere toezeggingen van de gemeente Almere om open te blijven, gaat het centrum toch zijn deuren sluiten door veroudering van het gebouw.

Leefbaar Almere heeft vragen gesteld aan het college over de sluiting van het gezondheidscentrum. Volgens hen roept de website van Zorggroep Almere meer vragen op dan dat deze duidelijkheid geeft.  

Ze vragen onder andere wat de Zorggroep van plan is met de patiënten. Hoogstwaarschijnlijk worden de patiënten ondergebracht bij het andere gezondheidscentrum De Haak, maar mensen zijn hier erg bezorgd over.

Actie

Volgens verschillende reacties op Facebook is De Haak overvol, zijn er lange wachttijden en hebben mensen geen vaste huisarts. Ze willen actie ondernemen door bijvoorbeeld een petitie te starten en contactformulieren in te vullen.

Leefbaar Almere hoopt dat het college de bewoners van dit gedeelte van Haven en de bezoekers van het gezondheidscentrum beter kan informeren en dit ook gaat doen.

 1. Ik zou luisteren naar de mening van artsen die in Gezondheidscentrum Oost werken. Wat vinden zij ?

 2. Dit is echt te gek voor woorden , heb er ook geen begrip voor . Ik als patient van de Haak kan hier ook heel boos om worden , wij zijn geen nummer wij zijn patiënten , en dat ook dit besluit wel weer met geld te maken heeft is wel duidelijk , heb al jaren geen eigen huisarts en zal daar ook de enige niet in zijn . Als ik bel om een afspraak te maken , moet ik alleen al hopen ze te pakken te krijgen , zo niet moet ik 2 uur wachten om iemand te spreken , of je krijgt al op voorhand te horen via een bandje er zijn geen mogelijkheden meer om vandaag een afspraak te maken , probeer het morgen maar . Tussen 12 en 2 is alles dicht ook de apotheek, wat gaat dat straks worden , 4 uur wachten of krijg ik kans om met de kerst een afspraak te krijgen . Nee dit is niet leuk meer . Nogmaals wij zijn geen nummer .

 3. Als ze nou wachten, cq een beetje opschieten met de nieuwbouw op de plaats waar het partycentrum staat, daar zouden toch appartementen komen met daaronder ruimte voor een gezondheidszorg centrum of is dat ook al weer gesneuveld

 4. Massaal een protest mail naar zorggroep Almere zenden. We hoeven toch niet alles maar te accepteren? Er zijn voldoende goede oplossingen voorhanden.

 5. Maak me ernstig zorgen ik heb net genoeg lucht om mijn arts hier te bezoeken. Centrum zal ik zeker niet halen dus onmogelijk om medische hulp te krijgen. Wanneer word het duidelijk dat het niet meer gaat. Bij mij zijn het mijn longen vecht elke dag voor lucht . Welk excuses hebben jullie. HOUD OOST OPEN.

 6. Schandalig gaat weer om geld je moet eens proberen een afspraak te maken bij de Haak, nou succes als je op maandagmorgen belt sta je uren in de wacht kies je voir een terugbel aktie wordt je als je geluk heb aan het eind van de middag teruggebeld maar vaak ook helemaal niet.
  Heb je eindelijk iemand aan de lijn kun je pas dagen later komen.
  Wij hebben nu het volgende beleid, bij echte noodzaak gewoon112 bellen dat is wat ze ermee gaan bereiken, lekkere goedkope oplossing, dus niet maar komen dan wel snel en dan kan ineens alles, alkes te danken aan een stelletje zakkenvullers aan de top die zou ik wel eens willen spreken, maar ja dat durfen ze niet.Helaas.

 7. Schandalig
  Heb al jaren geen eigen geen eigen huisarts ben al geen hardloper maar als ik er snel een arts wil moet ik een week wachten er is geen plek dan ben ik al weer geweest .
  Maar de directeuren gaan alleen maar om hun eigen haggie (€€€€)
  En wij patiënten mogen creperen

 8. M van Nimwegen zegt:

  Schandalig. Mijn schoomoeder van 92 was bij de Haak, is vorig jaar overgeheveld naar Oost, en nu gaat dat dicht? Zij woont in Almere hout, waarom deze mensen in Haven onderbrengen? Er zijn genoeg gezondheidscentra die meer in de buurt zijn.

 9. Paul Rothman zegt:

  Eerst de nieuwbouw en dan sluiten het is toch weer te gek voor woorden dat er niet verder nagedacht wordt over de consequenties en dat de ouderen weer aangewezen worden bij de haak waar ook te weinig artsen zijn

 10. Huisartsen te kort is al jaren een landelijke probleem. Waarom zou het in Almere anders zijn? Misschien zou er eens gekeken moeten waar de Huisartsen hun tijd allemaal aan moet besteden.

 11. Belachelijk zo’ n beslissing. Er wordt totaal geen rekening gehouden dat in de oudste deel van Almere ook de bevolking verouderd. Waar je heel vroeger nog wel naar een huisarts kon gaan, moet je nu bellen en maar hopen dat je x aantal dagen nu bij een huisarts kan komen. Hoezo een vertrouwenspersoon band opbouwen met je huisarts die je echt kent en de juiste beslissingen voor je kan nemen!
  Afgezien van de grotere afstand die men nu moet gaan om een huisarts te mogen bezoeken.

 12. Het is heel erg naar en angstig voor de patiënten, die afhankelijk zijn. Het huisartsen tekort in Almere is groot. Dat betekend dat er 25% meer huisartsen nodig zijn. Dat loop je niet dicht met een extra spreekuurplekje. D

 13. Van den DUNGEN zegt:

  Het is beschamend dat dit buiten de patiënten plaats vind. Hadden we eindelijk een vaste en fijne huisarts d’r. EMMEN, en wie krijgen we nu. En een belangrijke vraag is kan de Haak dit wel aan.

 14. En zo is ook destijds gezondheidscentrum west tenonder gegaan. Toen was al sprake dat oost er ook aan moet geloven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant