4840
Almere

Almeerse ‘drugsbaron’ Mohammed (28) moet zes jaar de cel in

Zes jaar moet Mohammed N. uit Almere de cel in voor grootschalige drugshandel, de handel in grondstoffen, het vervaardigen van drugs en witwassen. Ook moet hij 30.000 euro van zijn drugswinst terugbetalen aan de Nederlandse staat.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van acht jaar tegen de 28-jarige. De rechtbank week daar woensdag in het vonnis onder meer vanaf omdat het drugsmilieu waarin N. zich begaf niet direct werd gekenmerkt door intimidatie en geweld.

Handel mislukte nogal eens

Bovendien zeggen de rechters in het vonnis: “De rechtbank kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de handel van verdachte niet altijd professioneel werd aangepakt en nogal eens mislukte.”

En hoewel hij de opbrengsten heeft witgewassen, deed hij dat voornamelijk door het kopen van luxegoederen. N. had voor tienduizenden euro merkkleding in zijn kast hangen, terwijl hij geen werk had.

Drie ton winst

Waarschijnlijk heeft de Almeerder meer dan 3 ton verdiend aan de handel en het vervaardigen van drugs. Hij had connecties door heel Europa en exporteerde onder meer 100 kilo amfetamine naar Finland.

De openbaar aanklager eiste twee weken geleden in de rechtszaal dat N. 13.000 euro drugswinst terugbetaalt aan de Nederlandse staat, maar volgens de rechtbank is er iets misgegaan bij het optellen en aftrekken van de bedragen. Die oordeelde dat N. bijna 30.000 euro moet terugbetalen.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant