Robbert moest nierdialyse afzeggen door een kapotte lift
Almere

Robbert moest nierdialyse afzeggen en ‘belt de brandweer als lift kapot blijft’

Een nierdialyse moeten afzeggen omdat de lift in je flat defect is: het overkwam Robbert Dieperink. Hij zit in een rolstoel en is daarom afhankelijk van de lift, maar de afgelopen twee weken is deze al vier keer buiten werking geweest. “Het wordt straks gewoon levensbedreigend.”

Robbert woont op de vijfde verdieping van de Boulevardflat in Stedenwijk. Omdat hij een nieraandoening heeft, moet hij drie keer per week gedialyseerd worden. Maar hij kon de afgelopen weken geregeld zijn huis niet uit.

“Ik kan mijn afspraak wel een keer verzetten”, zegt Robbert. “Maar als ik dat te vaak doe, wordt het gevaarlijk.” De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft beloofd de lift deze week te maken, maar dat bleken ze niet met zekerheid te kunnen toezeggen.

Brandweer bellen

Zaterdag heeft Robbert een nieuwe afspraak voor zijn dialyse. “Als de lift dan nog steeds niet werkt, moet ik de brandweer bellen om me uit mijn huis te komen halen. Ik zie anders ook geen mogelijkheid.”

Van de lift wordt een onderdeel vervangen. “Ik hoop dat de lift het morgen weer doet”, zegt Robbert.

  1. Slechte zaak voor het betreffende bedrijf om geen onderdelen op voorraad te hebben. Heeft vast te maken met verkeerde bezuinigingen.
    Niet nadenken over de gevolgen van verkeerde bezuinigingen. Dit gaat nog eens mensen levens kosten.

  2. Dit is niet meer van deze tijd. Deze lift is regelmatig stuk en er worden verkeerde beslissing genomen. Mensen wakker worden….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant