Almere

Politie geeft beelden vrij van gevaarlijke spookrijder

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de spookrijder die in juli vorig jaar levensgevaarlijk rond reed tussen Almere en Lelystad. Op de beelden is de volledige achtervolging van de Groningse Stefan D. te zien vanaf Almere

Agenten zagen Stefan D. met meer dan 150 kilometer per uur over de A6 bij Almere rijden. Ook reed hij meerdere keren over de vluchtstrook. De man werd naar de kant van de weg gehaald en zijn rijbewijs werd ingenomen. Terwijl Stefan D. met de politie naar een veilige plek reed, sloeg hij op de vlucht, waarna agenten de achtervolging inzetten.

De bestuurder verliet vervolgens de snelweg en reed in de richting van Harderwijk. Ter hoogte van de Vogelweg keerde hij om en reed tegen het verkeer in terug richting de A6. De agenten besloten om de achtervolging te staken om andere weggebruikers niet in gevaar te brengen. Uiteindelijk werd Stefan D. bij de de Anthony Fokkerweg in Lelystad klemgereden.

Bekijk de beelden via de onderstaande video:

De oorzaak voor zijn roekeloze rijgedrag was een paranoïde psychose, die ontstond omdat hij zijn medicijnen voor schizofrenie niet meer slikte en last had van stress en slaapgebrek. Stefan D. werd afgelopen week veroordeeld tot tbs met voorwaarden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant