5440
Almere Stad

Boekwinkel Korsakov zoekt nieuwe locatie: ‘Het is een uit de hand gelopen hobby’

Boekwinkel Korsakov sluit na twee jaar haar deuren. Brigitte Hielkema en haar gezin ruilden hun woonkamer de afgelopen twee jaar in om tweedehands kunstboeken te verkopen. “Het was een beetje een uit de hand gelopen hobby. We deden het echt voor de ‘fun.” Nu zoeken Brigitte en haar man een nieuwe locatie om hun winkel voort te zetten.

Samen met haar man en zoon woont Brigitte aan de Bartokweg in Almere. Het gezin heeft een aanzienlijke verzameling boeken, die ze ook graag uitbreiden. “Maar het viel me op dat nergens tweedehands kunstboeken werden verkocht in de stad. Ik moest dan altijd naar de kringloop en hopen dat er iets moois tussen zat”, vertelt Brigitte.

Privacy

Meer Almeerders leken tegen dit probleem aan te lopen. Daarom begonnen Brigitte en haar man twee jaar geleden met Boekwinkel Korsakov. Drie dagen per week konden klanten binnenlopen, zonder afspraak. “Eén keer in de zes weken kwamen schrijvers of kunstenaars vertellen over hun werk”, vertelt de eigenaresse. “Op een gegeven moment hadden we daarvoor zelfs een wachtlijst.”

Maar een winkel in je huis hebben, is volgens Brigitte nog best wel een aanslag op je privacy. “We hebben een zoon van zeventien. Hij heeft ook niet altijd meer zin in alle aanloop.” Het geeft Brigitte zelf ook rust om de woonkamer weer in eigen gebruik te nemen, al gaat ze de winkel wel missen: “Er zijn hier echt vriendschappen ontstaan. Vaste klanten kwamen regelmatig even ‘kleppen’ en een kopje koffie drinken.”

Zoektocht naar een nieuwe locatie

“We hadden het hier heel Engels ingericht. Er lagen tapijten op de vloer, het was heel ‘petit’ en knus.” Daarom hopen Brigitte en haar man op een andere plek terug te komen met een winkel, al valt het vinden van een locatie niet mee. “Ik vind het heel belangrijk dat we ons concept kunnen voortzetten. Het moet knus blijven en ik wil niet gebonden zijn aan commerciële openingstijden.”

Brigitte heeft geduld tijdens haar zoektocht naar een nieuwe locatie. “Het kan zomaar zijn dat we pas over twee jaar terugkomen.” Een deel van de boeken wordt tot die tijd opgeslagen. Boekwinkel Korsakov is als webwinkel nog steeds geopend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant