3.5K2
Almere

Zeer zware windstoten verwacht in Almere door storm Louis

Vanavond gaat het hard waaien in Almere door storm Louis. Vooral de zeer zware windstoten kunnen hinderlijk zijn en schade veroorzaken. Ook is er kans op bomen die omwaaien, want de grond is door het wisselvallige weer nog verzadigd. Daardoor staan bomen zwakker.

Na de avondspits zal de wind steeds meer gaan aanwakkeren uit het zuidwesten. Het hoogtepunt wordt verwwacht tussen 21:00 en 00:00 bij ons in de stad. Windstoten kunnen snelheden bereiken van 100 tot 110 km/u. Zeker in het centrum rondom hoge gebouwen kan de wind soms behoorlijk fel uitpakken.

Op het Markermeer wordt de wind stormachtig, windkracht 8. Misschien dat het wel even tot stormkracht, windkracht 9 komt. Zodra het uurgemiddelde windkracht 9 is, gaat de storm ook de boeken in. Na middernacht zal de wind geleidelijk wer gaan afnemen.

De Franse en Belgische weerdienst hebben de storm een naam gegeven. Automatisch nemen wij dan deze over. De Nederlandse, Britse en Ierse weerdienst geven ook namen aan stormen, maar als een land al een naam heeft gegeven wordt deze aangehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant