10.1K29
Almere Stad

Inwoners Stedenwijk bezorgd om verdwijnen van supermarkt

Een groep inwoners van Stedenwijk is bezorgd over de plannen van een vastgoedbeheerder. Het gaat om de Albert Heijn op het ’s Hertogenboschplein in Stedenwijk die dreigt te verdwijnen. Dit is de enige supermarkt in Stedenwijk. Ze hebben het initiatief genomen om het onderwerp op de agenda van de raad te zetten. 

Het gaat niet alleen om het behouden van de supermarkt, maar ook om de mogelijkheden voor herinrichting van het plein te bespreken. De inwoners hopen dat de gemeenteraad het ontwerp van het plein erkent en een weloverwogen beslissing maakt. 

Het onderwerp wordt tijdens de politieke markt op 7 maart tussen 19.00 en 20.30 uur besproken. Het is de eerste bespreking en daarbij krijgen inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden de kans om hun mening te delen tijdens deze vergadering.

Foto: Google Street View

 1. betty schuilenburg zegt:

  Albert Hein moet gewoon blijfen in stedewijk wand er woonen veel mens met een handicap kijk maar is om je heen heel veel huizen met een vocus woningen in stedewijk zuid en niet op een plek waar je niet eens kan komen te ver lopen als je dat niet kan als je slecht tegen bent

 2. Leny Hendriks zegt:

  Mensen. Bijna oudste wijk. Laat AH blijven. Dat IS het enigste wat die mensen daar nog hebben. Alles is al weg. Gemeente denk toch is na ..AUB

 3. Wat is dit nu toch weer , de supermarkt heeft een groot sociaal belang voor iedereen… Natuurlijk moet die blijven.. weggaan is achteruitgang voor de hele buurt .

 4. Ze moeten ook rekening houden met senioren in de wijk, die krijgen het heel zwaar zonder supermarkt in de buurt

 5. Erg jammer.Ik ben meegegroeid,
  eerst met bun en andere kleine
  winkels .We zijn nu oud en versleten , een loopje naar de spil en dan ah is altijd handig .

 6. We hebben wel een supermarkt nodig in de Stedenwijk. Er wonen vele 55+ personen die graag hun loopje behouden naar de winkel. Liever een winkel met lagere prijzen zoals Dirk van de Broek

 7. Karine Perrot zegt:

  Er is een supermarkt in Stedenwijk zuid.
  Als Albert Hein moet vertrekken, dan moet hij worden vervangen door een van zijn concurrenten, bijvoorbeeld “Dirk Van Den Broek”, die een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt, of een andere concurrent die niet nalaat ‘geïnteresseerd te zijn in het invullen van de lijst’. plaats denk ik.
  “GALL & GALL” is ons al ontnomen (dezelfde groep als AH), wat blijven de inwoners van Stedenwijk nog over?

  Il faut un supermarché à Stedenwijk sud.
  Si Albert Hein, doit s’en aller, alors il faut le remplacer par un de ses convurents, “Dirk Van Den Broek”, par exemple qui offre en meilleur rapport qualité-prix, ou en autre de ses concurents qui ne manqueront pas d’être intéressés pour occuper la place je suppose.
  “GALL & GALL” nous a déjà été enlevé (meme groupe que AH), que va-il rester comme commerce aux habitants de Stedenwijk?

 8. Karine Perrot zegt:

  De gepresenteerde foto is heel oud, geeft niet de drukte in de winkel weer, geen fietsen of auto’s voor de winkel.
  Dit is zeer tendentieus omdat het een negatief beeld geeft van de activiteiten van het etablissement, alsof het zich in een buitenwijk bevindt waar geen consumenten zijn, wat niet de realiteit is: de winkel wordt druk bezocht door de inwoners van Stedenwijk.

  La photo présentée est très ancienne, elle ne représente pas l’affluence dans le magazin, pas de vélos ni de voitures devant la boutique.
  Ceci est très tendencieux en donnant une image negative de l’activité de l’établissement comme si, il se tenait dans un faubourg vide de consommateurs ce qui n’est pas la réalité, le magasin est très fréquenté par les habitants de Stedenwijk.

 9. E. H. Rijnders zegt:

  Er moet echt een supermarkt in Stedenwijk blijven. Het gaat hier om de leefbaarheid van de wijk en daar hoort gewoon een supermarkt bij!

 10. Waarom doen ze dat met ons er was ook een Lidle in de omgeving die is al 2 jaren weg en wat komt er in de plaats van ik vind het heel erg hoor ik hoop dat het niet op waarheid berust.

 11. Gekkenwerk om deze AH te sluiten. Dit is een wijkamputatie. Veel ouderen zijn om boodschappen te doen dan afhankelijk van het OV, Dan komen die hoge
  kosten ook nog op de peperdure boodschappen.

 12. Charles Helling zegt:

  Hij blijft in de wijk, alleen iets verder, waardoor hij meer klanten kan trekken En aks hij daar niet naar toe nag, zou hij zomaar kunnen worden opgeheven. Jan Bun doet dit niet voor niets.

 13. Super raar om dit plein weg te halen zit er al jaren.
  Las ergens dat er weinig klanten zijn wat een onzin is druk bezochte winkel.
  En dan het buurt cafe en de snackbar die gaan dan ook weg.
  Snap niet dat dhr Bun het laat verpauperen en de boel niet opknapt.
  Ik ben niet 55 plus en vind het belang van dit plein zeer belangrijk.

 14. Petra jansen zegt:

  Ongelooflijk elke wijk heeft een supermarkt. Juist waar veel ouderen en beperkte bewoners wonen. Waar moeten zij hun boodschappen halen absurt.
  Dat het verouderd ja. Knap het op maak er een gezellig plein van met bankjes en wat groen.
  En een nuttige winkel erbij zoals zeeman. Zo was het toen.
  Er zijn haast geen supermarkten meer in de buurt.
  Lidel weg en nu ook ah weg.

 15. Het idee is niet zozeer om de AH uit stedenwijk te halen, enkel te verplaatsen. De nieuwe locatie zou naast de shell moeten zijn, waar nu de tennisbanen staan. Uiteraard is dit een rare locatie. Het is te dicht bij concurrerende supermarkten en zorgt ervoor dat er geen supermarkt meer is die centraal in de wijk gelegen ligt. Commercie wint het weer eens van het algemeen belang maar ik hoop dat men het licht zal zien en een verstandige keuze maakt.

 16. Lia Heide-Bosman zegt:

  L.s
  Bij deze ik woon hier ruim 43 jaar ,een van de eerste bewoners van stedenwijk midden.zolang AH daar is ga ik daar mijn boodschappen doen.Voor mij is het de buurtwinkel.Je komt altijd wel iemand tegen,gezellig een praatje bij de AH.Dan moeten we naar het centrum,als je slecht ter been bent.Ik vind dat AH moet blijven.

 17. AH kan gewoon blijven, alleen wat opknapbeurt geven, en omwonenden mensen zijn al ver van leeftijd.
  Investeren AH, blijven mensen komen boodschappen. Dat is een goed advies.

 18. Pieter de Jong zegt:

  Een wijk als de Stedenwijk heeft groot belang bij een goed bereikbare supermarkt. De huidige AH heeft een prima ligging, ruime parkeerplekken voor auto’s en fietsen. Wat is er mis mee? En als AH daar weggaat, verdwijnt ook draagvlak voor andere voorzieningen aan het plein. Kortom: een neerwaartse spiraal richting minder leefbaarheid.

 19. Nicolas Reid zegt:

  Een supermarkt in de Stedenwijk is har nodig! Maar het is hoog tijd voor een ANDERE supermarkt dan de AH. Of meerdere supermarkten.

 20. De locatie nu is erg centraal en in combinatie met het gezondheidscentrum lijkt het mij heel belangrijk voor de oudere mensen die hier al lang wonen. Voor deze groep en mensen met rollator b.v. is een verhuizing richting de stedendreef echt ver. Ik hoop van harte dat er een supermarkt op dezelfde locatie blijft; voor iedereen in de wijk.

 21. Ongelooflijk, waar zijn we mee bezig in Almere?
  Wij supermarkt Moet blijven!!
  Welke idiot heeft dit bedacht dat supermarkt weg moet.
  Er zijn ouderen en mensen die geen auto hebben waar moeten die mensen hun boodschap gaan hallen?

 22. Supermarkt moet blijven in stedenwijk! Op deze plek! Lidl zou zelfs nog beter zijn! Maar AH mag zeker blijven! Wij doen alles op de fiets! Verder weg, gaat namelijk echt een probleem vormen 🙁

 23. Alberthein moet blijven wat doet de gemeente raar om parkeerplaatsen voor auto’s dat is er genoeg in Almere vol aan parkeerplaatsen in Almere fietsen kun je niet kwijt auto’s zijn er genoeg parkeerplaatsen gemeente ra bezig in Almere stem ook dat alberthein moet blijven dan ben je goed bezig beter dan ons gemeente Almere ik raad iedereen aan om tereageren

 24. Afgelopen dagen stond een gozer bij AH handtekeningen verzamelen onder het mom van er wordt een grotere supermarkt gebouwd. Vele klanten hebben niets vermoedend zijn petitie getekend. Op mijn vraag waar wordt de grote AH gebouwd dan? Kreeg ik als antwoord 300 m verderop bij de tennisvelden langs Spoordreef. Dat is natuurlijk niet waar klanten voor tekenen. Ik heb mijn misnoegen geuit en heb zijn petitie (AH Spoordreef) VOORAL NIET getekend. Super egoïstisch!! Ik vroeg hem hoe moeten de senioren straks hun boodschappen halen? Antwoordde die vuile leugenaar ” er worden pendelbussen ingezet.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant