1250
Almere

‘Verwacht weer doelpunt Ritmeester van de Kamp tegen Feyenoord’

Algemeen directeur John Bes, verdediger Joey Jacobs en brouwer en supporter Anneke Geraads zijn deze week te gast in #AlmEredivisie: De Podcast.

In de podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreken we elke week de verrichtingen van de kersverse eredivisionist Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau. Presentator Martijn de Groot en sterverslaggever Joep waren een weekje vrij.

‘Ajaxdocumentaire’

Deze week sprak presentator Nanko Boelman met directeur John Bes over de reacties die er kwamen op de documentaire over Almere City: sommige Almeerse fans vonden dat er te veel over Ajax gesproken werd. Bes begrijpt dat sentiment, maar het zegt ook iets over de transitie waar de club in zit.

Toch zijn er ook veel complimenten voor de documentaire. Of het beeld dat naar voren komt in de documentaire ook de interesse heeft gewekt van AZ, dat nog een directeur zoekt? Bes laat er weinig over los, maar zegt dat hij door wil in Almere.

Comfortabel op tribune

Verder ging het over de wedstrijd tegen PEC van afgelopen weekend, waarin Almere het laagste aantal ‘expected goals’ van dit seizoen had, maar toch met 1-0 won. Volgens Joey Jacobs zegt zo’n percentage dan ook niet alles. John Bes zei dat hij door de speelstijl van Almere City comfortabel op de tribune heeft gezeten deze wedstrijd.

Vertrouwen tegen Feyenoord

De wedstrijd van komend weekend tegen Feyenoord zal Joey Jacobs vanaf de tribune moeten bekijken, vanwege zijn vijfde gele kaart tegen PEC Zwolle.

Op die tribune is in de thuisvakken geen plek voor Feyenoordsupporters. Er is geen mogelijkheid tot een zogeheten ‘ticketswap’, om te voorkomen dat Feyenoordfans tussen het thuispubliek gaan zitten.

‘Ritmeester van de Kamp scoort weer’

Toch is Jacobs er zeker van dat het strijdplan van de Almeerders ook werkt tegen Feyenoord en voorspelt hij een 1-0 overwinning.

Ook Anneke Geraads denkt dat er met 1-0 gewonnen gaat worden. Ze rekent op een doelpunt van publiekslieveling Jochem Ritmeester van de Kamp “Die scoort altijd tegen topclubs’, en het is bovendien een van haar favoriete spelers.Ook verwacht ze weer een sterk keepende Nordin Bakker, de keeper die bij haar thuis elke dag hartstochtelijk wordt toegezongen.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant