water afgesloten in flevoziekenhuis
1840
Almere

Lekkage in Flevoziekenhuis, water niet drinkbaar

De watertoevoer in het Flevoziekenhuis is afgesloten. Dit komt door een lekkage in de waterleiding. Hierdoor is het water niet drinkbaar. Het ziekenhuis geeft aan dat de patiëntveiligheid niet in gevaar is. Afspraken, opnames en operaties kunnen volgens het ziekenhuis nog steeds doorgaan.

Het ziekenhuis heeft de afgelopen uren gebruik moeten maken van haar waterbuffer. Het personeel is gevraagd zuinig om te gaan met watergebruik. Een waterbedrijf levert ondertussen jerrycans met drinkwater.

Overlast

“Intussen wordt hard gewerkt aan de reparatie van de waterleiding”, meldt het Flevoziekenhuis. Als dit gelukt is, zal het water nog niet drinkbaar zijn. “Het moet eerst worden getest. Dit duurt vanaf het moment van aansluiting nog minimaal vierentwintig uur.”

Het ziekenhuis betreurt dat de situatie kan leiden tot overlast voor patiënten en personeel. “We onderzoeken op dit moment hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zodra we meer informatie hebben over deze situatie brengen wij dit via onze website naar buiten.”

Foto: Flevoziekenhuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant