Almere

Over twee weken meer duidelijkheid over hoe het verder moet met Almeerse coalitie

De coalitiepartijen in Almere zeggen twee weken de tijd nodig te hebben om aan te geven hoe het verder moet met de coalitie. Het gaat om de VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere en het CDA.

De coalitiepartijen hebben geen meerderheid meer in de gemeenteraad nadat de ChristenUnie zich eind vorige maand terugtrok. Dat gebeurde nadat wethouder Roelie Bosch haar ontslag indiende wegens het ontbreken van het vertrouwen van coalitiepartners in haar plannen voor de jeugdzorg.

De komende twee weken worden gebruikt om eerste gesprekken te voeren tussen de collegepartijen. Ook de opgestapte ChristenUnie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan die gesprekken.

Hulp van buitenaf

De gesprekken worden begeleid door oud-burgemeester van Dalfsen Han Noten. Die is aangetrokken om het proces in het goede banen te leiden.

In de tweede fase gaan de coalitiepartijen in gesprek met de overige partijen in de gemeenteraad. Na twee weken wordt duidelijk wat er moet gebeuren om aan een meerderheid te komen.

Coalitieakkoord

Tijdens de gesprekken wordt ook het coalitieakkoord uit 2022 tegen het licht gehouden. Bedoeling is om te kijken of de gemaakte afspraken van toen nog haalbaar zijn.

Almere heeft geen geld om te kunnen investeren in de stad. Sterker nog de gemeente moet bezuinigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant