2020

Jong Almere City blijft na winst op HHC Hardenberg goed meedraaien

Jong Almere City FC is hard op weg naar handhaving in de hoogste landelijke amateurklasse. Op eigen veld werd HHC Hardenberg met 1-0 verslagen, waardoor de Almeerders op de zevende plek staan en nog steeds zes punten voorsprong op Jong Sparta Rotterdam hebben. Een plek bij de eerste negen of eindigen voor de Rotterdammers betekent handhaven voor Jong Almere City FC.

Van de overige amateurteams kwam alleen Forza in actie. De inhaalwedstrijd tegen Nieuw Sloten werd met 1-2 gewonnen.

Jong Almere City FC – HHC Hardenberg: 1-0

Al na vijf minuten spelen was er een schot van Jong Almere op het doel van Hardenberg dat door doelman Jorick Maats net gestopt kon worden. Ook hierna bleven de Almeerders goed spelen. Met vlotte combinaties werd steeds het doel van de ploeg uit Hardenberg gezocht maar tot doelpunten kwam het niet.

Na 20 minuten spelen was Emmanuel Poku dicht bij een treffer, nadat Marcelancio Esajas zich knap van enkele tegenstanders ontdeed schoot Poku net naast. Een minuut later was het Jorick Maats die zijn inzet knap door de doelman van HHC Hardenberg gestopt zag worden.

Hierna kreeg Hardenberg via Rob van der Leij een enorme mogelijkheid maar doelman Stijn Keller pakte de bal knap uit de lucht. Jong Almere bleef het betere van het spel houden, maar gescoord werd er voor rust niet.

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers, maar doelman Keller was weer alert en tikte de inzet van Noah ten Brinke over de lat. Na 77 minuten spelen was het dan toch raak voor de Almeerders die zeker het betere van het spel hadden. Tijmen Wildeboer schoot de bal hard in en de verdiende voorsprong stond op het scorebord.

Hierna speelde Jong Almere FC de wedstrijd rustig en goed uit. In de blessuretijd kreeg Layee Kromah nog een goede kans, maar een knappe redding van de doelman voorkwam een tweede treffer.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staande FC Lisse op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Nieuw Sloten – Forza Almere: 1-2

Forza Almere heeft goede zaken gedaan door de inhaalwedstrijd in de vijfde klasse tegen Nieuw Sloten met 1-2 te winnen. De ploeg staat dankzij deze overwinning op de tweede plaats achter AFC IJburg.

Volgende week zaterdag speelt Forza Almere thuis tegen de Vecht om 14:30 uur dat op de tiende plaats staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant