9459
Almere Haven

Gezondheidscentrum Oost gaat sluiten

Gezondheidscentrum Oost aan de Kolkgriend in Almere Haven gaat in de loop van dit jaar dicht. Het gebouw van het gezondheidscentrum is verouderd en daardoor moet Zorggroep Almere het gebouw verlaten. “We zijn nog druk aan het onderzoeken wat de beste manier is om dit te doen.”, vertelt Manon Kastermans van Zorggroep Almere. 

Waar de patiënten heen gaan is nog niet duidelijk. Zorggroep Almere is alle mogelijkheden aan het verkennen om patiënten zorg in de buurt te kunnen blijven geven. De kans bestaat dat de patiënten ondergebracht worden in hoofdvestiging De Haak, maar dit is nog niet zeker.

Er is een mogelijkheid dat het gebouw gesloopt gaat worden, ook dit is nog niet duidelijk. 

 1. Trudy Bommer zegt:

  Het is te hopen dat er een oplossing wordt gevonden, maar wel in De Meenten en Grienden. De Haak is geen optie, want die is overvol en het is er een puinhoop. Geen artsen genoeg, telefonisch niet bereikbaar en onvriendelijke behandeling. Er zijn ook veel ouderen in onze wijk, die niet allemaal even mobiel zijn.

 2. Wat fijn dat dit via een medium wordt gepubliceerd zonder dat patiënten/cliënten die daar komen via een brief oid op de hoogte zijn gebracht.
  Zal geheid wel weet een leeg gebouw worden wat jarenlang leeg gaat staan zoals die waar die partypub zat en gebouw aan de markenlaan.
  De Haak gaat het niet worden, voor ouderen te ver weg.
  Moet ergens in meenten of grienden blijven.

  Succes er mee.

 3. M.Kloosterman Brander zegt:

  Het zou erg prettig zijn als er beter gecommuniceerd wordt naar de bewoners, deze sluiting via de media te horen is niet respektvol. Ik heb reeds 2 jaar ook geem vaste huisarts meer in gez.cent. oost. Terwijl het al meer dan 40 jaar mijn gezondheidscentrum is. Zoek eerst oplossingen voor dat er vermeld wordt dat het dichtgaat.

 4. Jarenlang hele fijne zorg in centrum Oost, die ging sluiten en we moesten over naar De Haak. Daar is het alleen maar kommer en kwel. Een vaste huisarts die geen tijd heeft, onvriendelijke behandeling. Gelukkig ging een paar jaar geleden Oost weer open en hoewel ik geen eigen huisarts had zijn alle contacten daar wel weer heel fijn geweest.

  En nu moeten we weer terug naar De Haak waar het sowieso al overvol is en niemand tijd heeft!!?! Dan moeten we in de toekomst maar gelijk naar de spoedpost in het ziekenhuis want tegen de tijd dat ze in De Haak tijd hebben is het wel spoed geworden.

  Laat aub Centrum Oost open totdat een nieuwe locatie is gevonden.

 5. Jarenlang hele fijne zorg in centrum Oost, die ging sluiten en we moesten over naar De Haak. Daar is het alleen maar kommer en kwel. Een vaste huisarts die geen tijd heeft, onvriendelijke behandeling. Gelukkig ging een paar jaar geleden Oost weer open en hoewel ik geen eigen huisarts had zijn alle contacten daar wel weer heel fijn geweest.

  En nu moeten we weer terug naar De Haak waar het sowieso al overvol is en niemand tijd heeft!!?! Dan moeten we in de toekomst maar gelijk naar de spoedpost in het ziekenhuis want tegen de tijd dat ze in De Haak tijd hebben is het wel spoed geworden.

  Laat aub Centrum Oost open totdat een nieuwe locatie is gevonden.

 6. Heel vreemd dit verhaal.Het gebouw is afgeschreven of verouderd ? Weet het niet hoor er staan in de wijk heel veel van dit soort gebouwen.En die zijn niet afgeschreven? Laat het staan tot dat er een nieuw gebouw staat wat er op een info avond over gesproken is.

 7. Ineke betgman zegt:

  Ik stel voor dan maar een bejaardenflat op deze plek met daarin een gezondheidscentrum en een apotheek!! Goed voor iedereen!

 8. Frans Bollen zegt:

  Gezondheidscentrum Oost is in november 1982 geopend. Het gebouw is voor 50 jaar aangemerkt. Er zijn een paar verbouwingen geweest om het aan te passen voor passend gebruik. Het samenvoegen van 3 naar 1 centrum is niet haalbaar gebleken. Het voorgenomen sluiten van gezondheidscentrum Oost zal een passende oplossing vereisen. Terug naar de Haak zal een zorginfarct veroorzaken. Als Oost verouderd is, is niet bekend gemaakt , waar die veroudering uit bestaat. Kan dat dan niet worden opgelost? De sluiting van Oost zonder oplossing is een bedreiging voor patiënten en werkers.
  De ontwikkelingen in Almere – Haven is de eerstelijns gezondheidszorg gaan mij aan het hart! Ik vraag aan de leiding van de Zorggroep Oost niet te sluiten voordat er een oplossing is.
  Groet, Frans Bollen, eerste huisarts in loondienst van de Zorggroep, van 1980 tot 2013 in Oost gewerkt

 9. Gerard Broedersz zegt:

  Dit is dus de tweede keer in korte tijd…. Wegens diverse, niet functionerende, redenen ging de hele handel na een paar jaar weer terug van de haak naar oost, olv dokter Emmen.
  Nu weer dit, het is niet uit te leggen, niemand snapt dit en een normale informatie verstrekking naar ons als patienten is blijkbaar niet nodig??? Zijn we infantiel of zo?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant