4380

FC Almere stunt tegen vierde divisionist Purmersteijn in beker

FC Almere heeft in de bekercompetitie voor een denderende verrassing gezorgd door het in de vierde divisie uitkomende Purmersteijn te verslaan met 3-2. De ploeg uit Purmerend, die op de zesde plaats staat, werd dankzij veel strijd en inzet door derde klasser FC Almere verdiend met een nederlaag naar huis gestuurd.

Trainer Sandor Augustijn kon zijn geluk dan ook niet op: “Dit is natuurlijk een enorme opsteker voor de club en voor de ploeg. We hebben ons bij de laatste zestien geschaard en dan ook nog tegen een ploeg uit de vierde divisie.”

Ondanks een onnodig verlies in de competitie tegen concurrent AMVJ vorige week zit het team uit Almere Haven in een goede flow.

“We hadden afgesproken om het eerste kwartier gewoon ons eigen spel te spelen, mocht dat niet goed gaan dan konden we altijd nog wat gas terug nemen. Dit resulteerde in de eerste minuut al in een goede kans, maar die ging er helaas net niet in”, aldus Augustijn.

Na twintig minuten spelen kwam Purmersteijn op voorsprong na balverlies op het middenveld. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Scott Barkema zorgde voor de gelijkmaker. Ook na de gelijkmaker bleef Almere vol in de aanval gaan en in de 35e minuut resulteerde dat in een strafschop, nadat Rogier Arduin werd neergehaald in het strafschopgebied. Tarik Moumen nam de bal vanaf elf meter en schoot netjes raak: 2-1.

Aanval

Ook in de tweede helft bleef FC Almere de aanval zoeken. Volgens Sandor Augustijn was dit het resultaat van wat in de rust was afgesproken in de kleedkamer. Toch kregen de Almeerders in de 60e minuut nog een penalty tegen na een handsbal, maar doelman Vincent Lens redde deze op prachtige wijze.

Hierna wisselde FC Almere drie keer en dat pakte goed uit. Drie minuten later was het Sylvan Speelman die alleen op de keeper afliep en de bal prachtig over hem heen stiftte en zo de 3-1 voorsprong op het scorebord zette.

Toch was de wedstrijd nog niet gelopen. Purmersteijn ging vol in de aanval en met nog tien minuten te gaan werd het nog 3-2. Maar dankzij hard werken en een goede teamspirit lukte het FC Almere om door te dringen tot de laatste zestien van dit bekertoernooi. Al was het zeker aan het eind nog een paar keer goed billenknijpen voor alles wat FC Almere een goed hart toedraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant