3631
Almere BuitenAlmere PoortAlmere Stad

Treinstation Almere Centrum ondanks verbouwing niet beter beoordeeld

Ondanks de grote verbouwing van station Almere Centrum, geven treinreizigers het treinstation geen hoger cijfer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse Stationsbelevingsmonitor van de NS en ProRail. De andere vijf stations zijn door treinreizigers met een voldoende beoordeeld, maar desondanks laag uitgevallen op de ranglijst.

In het rapport van de Stationsbelevingsmonitor zijn de beste gewaardeerde treinstations in Nederland in kaart gebracht op basis van beoordelingen van treinreizigers. Station Almere Centrum wordt niet hoger gewaardeerd dan voorheen. Ondanks de grootschalige renovatie behoudt het station een beoordeling van 6,8.

De verbouwing van station Centrum duurde drie jaar. Een jaar geleden waren de werkzaamheden afgerond. De pleinen voor en achter het station zijn aangepakt en de gevels van het stationsgebouw zijn vernieuwd. Hoewel er veel tijd gestoken is in het verbeteren van het station, lijkt dit geen effect te hebben op hoe treinreizigers het station ervaren.

Waardering Almeerse stations

Van alle stations in Almere scoort Oostvaarders het hoogst. Station Almere Oostvaarders krijgt gemiddeld een 7,0. Almere Poort presteerde in 2023 een stuk minder goed. Poort staat met een 6,4 laag op de landelijke langlijst.

PlekStation20232022
262Almere Oostvaarders7,07,2
263Almere Buiten7,07,1
294Almere Muziekwijk6,86,8
300Almere Centrum6,86,8
318Almere Parkwijk6,76,6
365Almere Poort6,46,7
Best gewaardeerde station

Klimmen-Ransdaal in Limburg wordt door treinreizigers als het best gewaardeerde station van Nederland beschouwd. Met een score van 8,7 behaalde dit station de hoogste waardering ooit sinds de metingen begonnen zijn. Dit station valt op door zijn ligging in het heuvelachtige landschap en zijn monumentale stationsgebouw uit 1913, inclusief restaurant en terras op het perron.

Sfeerloos station op de laatste plaats

Aan de andere kant bevindt zich Station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant, dat met een score van 4,6 onderaan eindigde. Ondanks verbeteringen, zoals vernieuwing van het perron en de verlichting, ervaren reizigers dit station als sfeerloos door de aanzienlijke afstand tot het dorp en de ligging naast de snelweg.

  1. Almere Poort staat onderaan vanwege liften die het nooit doen. Mensen in rolstoelen en lopers, of families met kinderen moeten vaak met de bus naar Muziekwijk of zelfs centrum om met de trein mee te kunnen. En maakt niet uit hoe vaak je de NS belt dat de liften het niet doen, ze komen toch niet opdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant