540

Badmintonners F.I.T. Almere starten play-offs met overwinning

In de strijd om de landstitel heeft F.I.T. Almere goede zaken gedaan. In Den Haag werd Dropshot in het eerste treffen verslagen. De Almeerders hebben in de return komend weekeinde voldoende aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap.

In een sfeervolle sporthal Mariahoeve werd voor ieder punt gevochten en werd er een goed niveau badminton getoond. Nadat het vijfde punt werd binnengeslagen door Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit mocht de geel-zwarte brigade en haar supporters de overwinning vieren.

Coach Dave Khodabux was blij met de winst, waarbij het getoonde zelfvertrouwen werd geprijsd en hij aangaf dat de coaches zien dat een aantal puzzelstukjes steeds beter in elkaar vallen.

Noah Haase liet zien dat de overwinning tegen 2-voudig NK-finalist Aram Mahmoud vorige maand geen toevalstreffer was. Ditmaal versloeg Noah een dag voor zijn 19e verjaardag nationale topper Nick Fransman.

Zaterdagavond 9 maart om 19:00 uur is de return in Almere. Doordat beide partijen nog niet 100% compleet waren belooft de returnwedstrijd wederom een spannende te worden waarbij Almere aan een gelijkspel voldoende heeft om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap op 23 maart in Den Bosch tegen Dunlop DKC.

Noah Haase in actie voor F.I.T. Almere. Foto’s: Geert Berghuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant