970
Almere

Bosnisch international Nalić tekent bij Almere City

Almere City heeft zich met onmiddellijke ingang versterkt met de Bosnische international Adi Nalić. De aanvallende middenvelder komt transfervrij over van de Zweedse club Hammarby FF en tekent een contract voor 2,5 jaar bij City.

De 26-jarige Nalić stond tot het einde van vorig jaar onder contract bij Hammarby, maar was sindsdien clubloos. Vandaar dat Almere City deze speler een week na het sluiten van de winter-transfermarkt kan contracteren.

Multifunctionele speler

De komst van de tweebenige Nalic volgt precies een week na het vertrek van Lance Duijvestijn naar Excelsior en Bradly van Hoeven naar FC Emmen. Nalić is een aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan.

Geboren en getogen in Zweden

Nalić heeft zowel de Bosnische als de Zweedse nationaliteit. Hij groeide op in Zweden en voetbalde tot dusverre ook altijd in dat land. Hij speelde onder meer bij topclub Malmö FF en werd daar twee keer landskampioen. Ook won hij daar de nationale beker. In de hoogste competities van Zweden kwam hij tot 126 gespeelde wedstrijden en droeg hij aan 39 doelpunten zijn steentje bij.

Champions League ervaring

Met zowel Malmö als Hammarby FF speelde Nalić in totaal 17 Europese duels, voornamelijk in de UEFA Champions League. Afgelopen seizoen speelde hij met zijn laatste club nog tegen FC Twente in de voorrondes van de Europa Conference League. Ook speelt hij vanaf 2021 voor het nationale elftal van Bosnië en Herzegovina. Hij speelde negen interlands, voor het laatst afgelopen najaar.

Adi Nalić op de website van Almere City: “Ik heb de afgelopen tijd met veel clubs gesproken over waar ik mijn loopbaan wil vervolgen. De Nederlandse competitie boeit mij, omdat er mooi en aanvallend voetbal wordt gespeeld. Van de clubs die ik gesproken heb, stak Almere City FC er bovenuit als een jonge en ambitieuze club.”

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant