1620
Almere

Almeerder maakt ‘geen stereotype mannenblog’: ‘Ik wil mezelf onderscheiden’

Almeerder Michel Borggreve is zijn eigen blog begonnen onder de naam Male Monkey. Hiermee wil hij niet alleen mensen entertainen, maar ook informeren. Dit wil hij doen op een andere manier dan andere media die al bestaan.

Hoewel zijn website thema’s voor mannen, zoals vrouwen en auto’s bevat, wil hij niet het stereotype mannenblog zijn. “Ik wil mezelf onderscheiden van andere websites voor mannen”, zegt Michel. Dit doet hij door meer onderwerpen naast de stereotype categorieën te belichten, zoals ‘tech’ en ‘travel’ en misschien in de toekomst ook ‘Almere’.

Ook wil hij anders zijn door niet alleen stukken te schrijven die fijn lezen, maar mensen ook voorzien van informatie. “Ik onderbouw alles ook zo veel mogelijk met bronnen”. Door het grote aanbod hoopt Michel een grotere groep lezers aan te trekken.

‘Male Monkey’

Michel is met de site gestart vanuit zijn WordPress-opleiding: “De website was er een onderdeel van”. Omdat hij al eerder voor online magazines (met mannenthema’s) heeft geschreven, was dit voor hem geen onbekend terrein.

Michel moest met een naam komen, maar heeft die uiteindelijk niet zelf bedacht. “Een van mijn kinderen kwam ermee”, legt Michel uit. Eerst kwam de naam ‘mannetjes aap’: “Dat was raar, ik wilde het stoerder laten klinken”. Zo kwam hij uit op ‘Male Monkey’.

Michel Borggreve is freelance journalist en naast blogger onder andere auteur op 1Almere.nl

Afbeelding: Michel Borggreve

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant