790
Almere

Wat te doen na vertrek wethouder Bosch? Coalitie zoekt externe deskundige

De coalitie in de gemeenteraad van Almere wil de hulp inschakelen van een onafhankelijke deskundige om de samenwerking weer goed op de rit te krijgen. Er wordt gezocht naar een ‘externe procesbegeleider’ om de gesprekken daartoe in goede banen te leiden. 

Eind vorige maand diende Roelie Bosch haar ontslag in als wethouder. Aanleiding waren onder meer de problemen bij de jeugdzorg in Almere. Kort daarop trok haar partij de ChristenUnie zich terug uit de coalitie. 

De fractievoorzitters van VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere en het CDA gaan de komende tijd gesprekken voeren met andere partijen in de gemeenteraad om weer een coalitiemeerderheid te krijgen. Ze krijgen daarbij hulp van een nog aan te stellen adviseur. 

Hoe lang het hele proces gaat duren is nu nog niet bekend. Donderdag 15 februari moet daar meer duidelijkheid over komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant