2160
Almere Haven

Nog meer cameratoezicht aan Kornwierde in Haven

In de straat Kornwierde in Almere Haven worden meer camera’s opgehangen. Die blijven zeker drie maanden hangen. Burgemeester Hein van der Loo heeft dit besloten vanwege de vondst van explosieven eind vorig jaar.

In de nacht van 28 december op 29 december ontplofte er zwaar vuurwerk bij een woning. Later op 29 december werd bij het huis weer een explosief gevonden. Meerdere woningen zijn toen ontruimd. De burgemeester besloot de woning te sluiten vanwege ernstige verstoring van de openbare orde.

Vrijdag gaat de woning weer open, en dat is reden voor de burgemeester om er direct cameratoezicht in te stellen. Omdat de kans op herhaling niet kan worden uitgesloten is het cameratoezicht ingesteld voor een periode van drie maanden.

Meer toezicht
Het is niet de enige plek in de buurt waar tijdelijk cameratoezicht is ingesteld. Verderop in de Kornwierde staan al een aantal weken camera’s. Bij een woning daar is in november een brandbom afgegaan. En op zeker 15 andere plekken in de stad staan tijdelijk camera’s om de veiligheid in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant