broodfabriek
1.3K0
Almere Buiten

Gesloten broodfabriek in Buiten is onder verscherpt toezicht weer geopend

De broodfabriek in Almere Buiten die was gesloten is sinds afgelopen woensdag onder verscherpt toezicht weer open. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had bij een controle de week daarvoor het werk stilgelegd vanwege meerdere overtredingen.

De bakkerij op het bedrijventerrein De Vaart blijft onder verscherpt toezicht staan zo lang als dat nodig is, zegt een woordvoerder van de NVWA. “Als er sprake is van voldoende blijvende verbetering dan vervalt het toezicht.”

Op de onaangekondigde controle van 30 januari zag de NVWA dat de hygiëne in de broodfabriek niet op orde was. Ook waren de machines in de broodfabriek niet veilig.

De inspectie voerde de NVWA samen uit met de politie, het UWV, de gemeente Almere en de arbeidsinspectie. Die laatste constateerde dat er drie illegale werknemers in het pand aanwezig waren. Ook bleek dat er te veel koolmonoxide in het gebouw was. De brandweer heeft daarop het gebouw geventileerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant