9450
Almere Haven

Gemeente Almere wil Havenhoofd 7 kopen om hoogbouw tegen te gaan

De gemeente Almere heeft plannen om het perceel Havenhoofd 7 te kopen van vastgoedontwikkelaar HBA Projectontwikkeling, met als doel zelf te bepalen wat er hier wordt gebouwd. Het stadsbestuur heeft een voorstel ingediend dat binnenkort wordt besproken met de gemeenteraad. Het aankopen kost de gemeente 1,75 miljoen euro.

Het perceel was oorspronkelijk bedoeld voor de bouw van een hoog appartementencomplex. Maar, na een felle opstand van omwonenden, die een handtekeningenactie startten en bezwaren indienden, heeft de gemeente besloten om het stuk grond aan te kopen. Hiermee wil de gemeente de controle behouden over de toekomstige ontwikkeling van de locatie.

Wethouder René Peeters van Stedelijke vernieuwing Haven benadrukt het belang van deze overeenkomst: “Het is goed dat we intensief en langdurig hebben onderhandeld met HBA om het appartementencomplex Havenhoofd van de baan te krijgen. Dit was namelijk een wens van de omwonenden en de gemeenteraad.”

Indien de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het stadsbestuur, zal de vergunning voor de bouw van de woontoren op Havenhoofd 7 worden ingetrokken. De gemeente zal vervolgens op zoek gaan naar een nieuwe invulling voor de locatie, waarbij omwonenden actief betrokken zullen worden in het proces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant