3.5K3
Almere Hout

De bouw van 349 woningen De Kreekvelden is van start gegaan

De bouw van de huizen in de nieuwe wijk De Kreekvelden is officieel begonnen. De start van de eerste 35 woningen werd afgelopen woensdag 7 februari gevierd. “De voorbereidingen hebben zo’n negen jaar geduurd, maar het resultaat wordt prachtig: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen.’’, zegt Kristian Makkinga van de Koopmans Bouwgroep. ‘‘De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal 349 woningen te bouwen.’’ Naar verwachting worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

De Kreekvelden is een gezamenlijk project van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. ‘‘Dit is echt een project vóór en dóór mensen.’’ Het doel is om 349 huur- en koopwoningen, waarbij zowel beton- als houtenwoningen worden gebouwd. 

Groen en energiezuinig wonen

De wijk ligt midden in het groene landschap van de polder. Het gaat onderdeel uitmaken van Oosterwold. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen.

Het regenwater gaat op een natuurlijke manier afgevoerd worden, er worden energiezuinige woningen gerealiseerd en bewoners kunnen hun eigen moestuin beheren. De bouw van de woningen gaat zo duurzaam mogelijk uitgevoerd worden, zeggen de betrokken partijen.

 1. Robert Hommes zegt:

  Hallo

  Ik heb interesse in een huurwoning bij de Kreekvelden. Hoe en wat moet ik ervoor doen om in aanmerking te komen?
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Mvg
  Robert Hommes

 2. Jammer dat andere delen van Oosterwold geen stroom en water krijgen en daar ook nog jaren op moeten wachten. De gemeente noemt het ‘zelfbouw = zelf verantwoordelijk’, maar het gaat om basisvoorzieningen waarvan de medewerking van anderen buiten je invloedssfeer ligt. Verderop wordt alles wel geregeld. Je moet heel flexibel zijn, maar de gemeente en Liander zijn zo inflexibel als een betonplaat. Anoniem, want ze gebruiken alle kritische noten tegen je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant