1850
Almere

Acht jaar cel geëist tegen Almeerse drugshandelaar

Het Openbaar Ministerie heeft geëist dat een 28-jarige man uit Almere acht jaar achter de tralies verdwijnt om zijn betrokkenheid bij drugshandel. “De verdachte heeft jarenlang een rol van betekenis gehad in de harddrugshandel. En die handel veroorzaakt geweld en ellende”, aldus de officier van justitie.

De verdachte kwam in het vizier van de autoriteiten nadat de opsporingsdiensten erin slaagden de versleutelde chatdiensten Encrochat en Sky ECC te kraken in 2020. Zij kregen hierdoor toegang tot de communicatie tussen criminelen, waaronder die van de verdachte. 

De verdachte was, volgens het OM, lange tijd actief bezig met drugshandel en -productie. Hij organiseerde transporten, bestelde grondstoffen en onderhield contacten voor het opzetten van productielocaties. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de smokkel van honderd kilogram amfetamine naar Finland.

Hoewel niet duidelijk is hoeveel geld de verdachte precies heeft verdiend, wordt geschat dat hij ruim twaalfduizend euro heeft verdiend met drugsverkopen. Naast de celstraf moet hij de winst die hij maakte terugbetalen en krijgt hij al zijn luxe bezittingen, waaronder een auto, een Rolex horloge en dure merkkleding ter waarde van tienduizenden euro’s, niet meer terug.

Geen berouw

Uit een eerdere aanhouding in augustus 2020 bleek dat de verdachte in het bezit was van MDMA. Ook bij een aanhouding eind 2022 werden er in zijn woning emmers met banaan- en cola-geurpoeder aangetroffen, wat overeenkomt met zijn chats waarin hij beweerde unieke pillen met deze geuren te kunnen maken.

Deze eerdere aanhoudingen ondersteunen de verdenkingen. De verdachte heeft weinig tot geen berouw getoond na zijn aanhouding en ontkent de feiten zonder verdere toelichting. Het Openbaar Ministerie vindt daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar passend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant