Shantykoor
Almere

Zingende oud-burgemeester lid van Shantykoor Almere: zoeken nog accordeonist

Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma zingt sinds september dit jaar bij Shantykoor Almere. Met het koor dat voornamelijk zeemansliederen zingt, treedt ze op in de stad, maar soms ook ver daarbuiten. Voor de optredens buiten de stad is het koor nog op zoek naar een accordeonist.

Jorritsma vertelt dat ze altijd al een liefde heeft gehad voor de shantykoren. “Toen ik nog in Bolsward woonde, zat ik ook bij een koor. Dat zijn nu allemaal vrienden geworden. Ik vind het gewoon leuk om die liederen te zingen en dat met een groep te doen. Het voelt echt als ontspanning.”

Tijdens haar burgemeesterschap in Almere werd ze ook beschermvrouwe van het koor. “Dat was niks bijzonders, maar ik mocht elk jaar bij het Havenfestival hun optreden openen.”

Destijds was het volgens haar nog een mannenkoor. “Sinds een jaar mogen vrouwen ook lid worden en toen dacht ik: ik ga er ook bij.” Nu zingt ze elke maandagavond tussen 20:00 en 22:00 in het koor.

Shantykoor Almere is een koor dat voornamelijk zeemansliederen zingt. Ze zingen ook liedjes over Almere die ze zelf maken. Daarnaast zijn ze vaandeldrager van de amateurkunst in Almere. Dat vaandel kregen ze uitgereikt door het Cultuurfonds Almere. Daardoor zijn ze hét visitekaartje van de stad.

Accordeonist

Jorritsma zingt al een halfjaar met veel plezier bij het shantykoor, maar nu is er een klein probleem. Ze missen een accordeonist, zegt dirigente Riet Wartenbergh. “We hebben er wel drie, maar die zijn op leeftijd en willen niet meer buiten de stad spelen.”

Daarom zijn ze op zoek naar een accordeonist voor optredens buiten Almere. “We worden wel eens gevraagd voor optreden in Groningen of Zandvoort. Dan is het fijn om er iemand bij te hebben die in ieder geval ook weg wil spelen.”

Bron foto: Shantykoor Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant