1850
Almere Stad

Taxichauffeurs tevreden over nieuwe standplaats pal voor station Almere Centrum

Taxichauffeurs die actief zijn rondom station Almere Centrum zijn tevreden met de nieuwe plek waar nu hun taxi’s mogen staan. Pal voor de ingang van het station. Een jaar geleden waren er nog problemen omdat klanten de taxi’s slecht zouden kunnen vinden.

Zo’n veertig zzp-ers die regelmatig in Almere taxichauffeur zijn, hebben Ramazan Gül als hun vertegenwoordiger aangewezen. Hij is voor de gemeente de vaste contactpersoon. Nauw overleg leverde de nieuwe locatie op.

“We zijn heel blij met onze nieuwe taxistandplaats. We hebben een goede plek. Je komt uit de trein en loopt de stationshal binnen. Je ziet gelijk taxi’s staan. Vroeger was dat niet zo. Toen moest een klant 200 tot 300 meter lopen.”

Het Wilde Westen

De eensgezindheid en tevredenheid onder de taxichauffeurs is uniek. Want in het verleden waren er geregeld grote problemen. Het station werd zeven jaar geleden door sommige chauffeurs vergeleken met het Wilde Westen omdat er regelmatig sprake was van bedreiging en intimidatie om klanten binnen te halen. En ook de parkeerplekken leidden tot onvrede.

De taxi’s stonden voorheen onder station Almere Centrum en tijdens de verbouwing van het station verhuisden ze tijdelijk naar de P.J. Oudweg, iets verderop. Daarna volgde plekken verderop het Mandelaplein, volgens de taxichauffeurs beide te ver weg van de ingang van het station.

Meer rust

Nu de zelfstandige taxichauffeurs voor het eerst structureel aan tafel zitten bij de gemeente Almere, lijkt eindelijk een periode van rust aan te breken. Gül: “Grote bedrijven die hier bijna nooit komen waren namens de taxiwereld de gesprekspartner van de gemeente. Daar hebben we tegen geprotesteerd.

We hebben voor elkaar gekregen dat wij nu de gesprekspartner zijn van de gemeente. Ik kan ze bellen, ze kunnen naar mij bellen. Dan overleg ik met de hele groep. Korte lijnen zijn beter.”

De taxichauffeurs verwachten dat de omzet nu weer omhoog kan. Door de wisselende standplaatsen zouden ze de afgelopen jaren flink wat inkomsten zijn misgelopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant