Gemeente enquete deelvervoer Almere
6866
Almere

Gemeente wil weten hoe Almeerders denken over deelvervoer

Niet iedereen een eigen auto, maar één auto die wordt gebruikt door meerdere personen: volgens de gemeente is het een mogelijke oplossing voor het gebrek aan ruimte in de stad. Er wordt al langer gesproken over deze manier van vervoer. Om erachter te komen hoe Almeerders hierover denken, heeft de gemeente opnieuw een enquête opgesteld.

Het delen van voertuigen wordt deelmobiliteit genoemd. “Naast een auto kun je ook e-fietsen of scooters delen. Deze zijn belangrijk om bijvoorbeeld het laatste stukje van het treinstation of bushalte gemakkelijk naar je werk te komen”, aldus de gemeente.

“Veel van onze auto’s staan het grootste gedeelte van de tijd stil op de parkeerplaats.” Bovendien stelt de gemeente dat niet alle vervoersmiddelen even praktisch, milieuvriendelijk of gezond zijn. “Het gebruik van de auto zorgt voor een minder gezonde lucht.”

De enquête is in te vullen tot en met 11 februari.

Foto: ANP

  1. Soledad Lindeman zegt:

    Deelwoord ramp staat in weg er kan geen rolstoel langs of kinderwagen dat is noordplassen afzegg wordt stuk gemaakt het ramp echt ramp haal aub weg nooit weg er mee

  2. Het zijn sta in de weg dingen. De gemeente zou bij zoiets ook na moeten denken over goede centrale parkeer gelegenheid voor de scooters & fietsen zodat deze niet te pas en te onpas maar op de stoep of langs fietspad worden neergezet. Ze waaien nu om en liggen dan als oud vuil want niemand voelt zich verplicht het op te rapen, er zouden duidelijkere regels moeten zijn. En grens/ afmeldgebied moet uitgebreid worden nu stopt Almere bij brug politiebureau en staat daar vaak hele berg van die dingen.

  3. Als mensen er een beetje normaal met fatsoen en respect mee om zouden gaan was er niet zoveel aan de hand, echter lijkt dit aansich erg lastig voor sommige personen. De deelscooter wordt gedumpt, en kapot achter gelaten. In bosjes gedumpt en neergegooid.

  4. Als mensen er een beetje normaal met fatsoen en respect mee om zouden gaan was er niet zoveel aan de hand, echter lijkt dit aansich erg lastig voor sommige personen. De deelscooter wordt gedumpt, en kapot achter gelaten. In bosjes gedumpt en neergegooid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant