710
Almere

Gemeente wil geslachtswijziging in paspoort vergoeden

De gemeente Almere wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om geslachtsverandering in paspoorten voortaan te vergoeden. Dat meldt het stadsbestuur in reactie op vragen van GroenLinks.

Volgens GroenLinks Almere brengt het officieel veranderen van een geslacht ‘veel verborgen kosten’ met zich mee, maar iemand die een geslachtsverandering ondergaat is verplicht dit te wijzigen.

In het onderzoek wordt volgens de gemeente daarom meegenomen hoe transgender, intersekse en non-binaire personen de kosten voor de geslachtsverandering ervaren. De resultaten van dit onderzoek worden gedeeld met de gemeenteraad.

Wethouder René Peeters van diversiteit vindt het belangrijk dat Almere financiële drempels wegneemt voor mensen die het geslacht willen veranderen in hun reisdocument. “Voor transgender, intersekse en non-binaire personen is de registratie van een geslachtsverandering een belangrijke stap in de erkenning van hun identiteit. Daarom gaan wij bekijken of we deze drempel in die erkenning weg  kunnen nemen.”

Shadi Nikshomar van GroenLinks Almere reageert enthousiast: “Ik ben hier echt super blij mee. Dit is een hele goede ontwikkeling. We hadden er wel echt vertrouwen dat dit zou lukken. Als gemeente dragen we al uit dat we een regenboogstad zijn. Doordat we nu aandacht besteden aan dit onderwerp, spelen we een actieve rol om iedereen zichzelf te kunnen laten zijn. Ik ben blij dat wij dit als GroenLinks onder de aandacht hebben weten te brengen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant