Klaas Wilting
Almere Stad

Klaas Wilting geeft theatervoorstelling over politiewerk in Almere

De ex-woordvoerder van de Amsterdamse politie, Almeerder Klaas Wilting, geeft in Almere een theatershow. De show die ‘Code Blauw’ heet, gaat over zijn werk als politiewoordvoerder en neemt je mee door de zaken die hij heeft behandeld. Klaas heeft al tientallen voorstellingen gegeven, maar staat op 15 maart in De Glasbak in Stad.

Volgens Klaas gaat de voorstelling over zijn veertig roerige jaren als agent en woordvoerder. “Maar het gaat vooral over wat ik bij de woordvoering heb meegemaakt. Tijdens de show zijn er allemaal filmbeelden en opnieuw opgenomen beelden te zien. Ik vertel in en buiten beeld over de grootste zaken.”

Grote zaken

Hij legt uit dat het bijvoorbeeld gaat over de Heineken-zaak en de grote brand bij Casa Rosso, maar ook over de satanskerk en het interview op SBS6 na de crematie van Peter R de Vries. “Ik vind het fijn om over politiewerk te praten en hoe moeilijk het werk eigenlijk is voor de politie.”

Maar dat is niet de enige reden dat hij een show geeft. “Het zijn allemaal verhalen die mensen kennen en van dichtbij hebben meegemaakt, zoals het verhaal van Sonja Barend en Stanley Hillis, de Bijlmerramp en de Heineken-ontvoering.”

Geen boek of voorstelling

Hoewel Klaas al tientallen voorstellingen door het hele land heeft gedaan en nu dus in Almere komt, wilde hij de voorstelling eerst helemaal niet maken. “Toen ik bij de politie wegging, werd ik al gevraagd om een boek te schrijven. Dat wilde ik eerst helemaal niet, maar ik ben uiteindelijk toch gestart en nu zijn er twee boeken. Nadat die waren uitgekomen, werd ik telkens uitgenodigd om mijn verhaal te vertellen. Nu doe ik toch maar een theatervoorstelling om het hele verhaal te vertellen.”

Voor 15 euro kunnen geïnteresseerden een kaartje kopen via de website van Eventbrite om vervolgens op 15 maart naar de show te komen in De Glasbak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant