Almere Poort

Politie spreekt van succesvolle ‘Rent-a-cop’ in Almere Poort

De politie voerde in september en oktober vorig jaar een ‘Rent-a-cop’-actie uit in Almere Poort. Bij zo’n actie komt de politie op verzoek van buurtbewoners op een bepaalde plek controleren. Na de vorige actie kreeg de politie veel reacties van omwonenden, waarop de politie besloot opnieuw te controleren. Met meer dan zestig boetes tot gevolg.

De politie laat weten de afgelopen maanden gecontroleerd te hebben op veel opgegeven plekken in Almere Poort. In januari 2024 hebben zij al 67 bekeuringen uitgeschreven. Van deze boetes waren er 57 het gevolg van te hard rijden op de Poortdreef. Al eerder bleek de Poortdreef een veel genoemde locatie.

De actie zal niet alleen in Almere Poort worden voorgezet, maar ook in andere plekken in Almere die zijn aangedragen. De politie zegt binnenkort een andere wijk aan te wijzen waar zij dit project voortzetten.

‘Rent-a-cop’

Bij ‘Rent-a-cop’ kunnen bewoners via sociale media aangeven waar het bijvoorbeeld volgens hen onveilig is, waar afval is gedumpt of waar gevaarlijk hard wordt gereden. Als er veel klachten over een onderwerp binnenkomen, dan komt de politie in actie.

Afbeelding: Politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant