2850

‘Jonkies’ bezorgen Almere City belangrijke 2-1 overwinning op Excelsior

Almere City FC heeft in de Eredivsie drie belangrijke punten in de wacht gesleept. Tegen het Rotterdamse Excelsior werd het in het Yanmar stadion 2-1. De talentvolle jongelingen uit de eigen jeugdopleiding Stije Resink en Jochem Ritmeester van der Kamp tekenden voor de twee Almeerse treffers.

De cijfers  waren voorafgaand aan dit belangrijke duel in het voordeel van Almere City FC. In de laatste vijf onderlinge duels verloor City niet van Excelsior. In de Eerste Divisie gingen die wedstrijden vaak gepaard met heel veel doelpunten – gemiddeld meer dan vier per wedstrijd – maar bij het eerste Eredivisietreffen vonden beide clubs het net niet. 

De laatste thuiswedstrijd op 1 april 2022 leverde een 3-0 overwinning op voor Almere City FC.  Lance Duijvestijn, onlangs getransfereerd naar Excelsior was toen de grote man. Hij gaf assists op Jeffry Puriël en Ilias Alhaft en prikte zelf ook nog raak. Duijvenstijn was nog niet speelgerechtigd en mocht in Almere dus nog niet actie komen.

De eerste minuten waren rommelig. Beide ploegen leden veel balverlies en er was geen duidelijke lijn te herkennen, maar langzaam kwam het team van Alex Pastoor boven drijven. Met name Yoann Cathlin liet zich op rechts gelden. De Fransman kwam een paar keer gevaarlijk door richting het doel van Stijn van Gassel.

Pas in de 17e minuut kwam Excelsior voor het eerst in het strafschopgebied Nordin Bakker, maar Jochem Ritmeester van der Kamp werkte goed weg. Drie minuten moest Casper Widell aan de noodrem trekken toen Rajiv van la Parra het op zijn heupen kreeg. Dat leverde hem een gele kaart op. De vrije trap leverde echter niets op.

Voorsprong

In de 25e minuut kwam Excelsior tegen de verhouding in op voorsprong. Peer Koopmeinders verdedigde te slap en ging in de fout tegen Siebe Horemans. Die profiteerde zonder na te denken van de misstap van Koopmeinders en speelde de bal van dichtbij door de benen van Nordin Bakker, waarna Troy Parrot de bal voor het intikken had: 0-1.

Almere City liet zich echter niet uit het veld slaan en hield het overwicht. Dit resulteerde in een knal van Ritmeester van der Kamp op de paal. 

In de 43e minuut kregen de Almeerders loon naar werken. Rajiv van la Parra werd aan de zijlijn gehinderd. Peer Koopmeinders ontfermde zich over de vrije trap en plaatste die strak op het hoofd van Stije Resink, die van dichtbij keeper Van Gassel volstrekt kansloos liet: 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft deden beide ploegen het rustig aan wat de kansen betreft. Pas in de 65e minuut was Almere City voor het eerst gevaarlijk. De inglijdende Yoann Cathlin kwam na een voorzet van Ritmeester van der Kamp een teenlengte te kort om te scoren.

Diezelfde jongeling scoorde drie minuten later zelf. Hij draaide zich rond de penaltystip mooi vrij en schoot enigszins gelukkig binnen. Via het het achterwerk van Casper Widell verdween de bal achter keeper Van Gassel.

Een belangrijke treffer voor Almere City, dat in spannende slotminuten overeind bleef en door de overwinning afstand neemt van de onderste gevaarlijke plaatsen in de Eredivisie.

Jochem Ritmeester van de Kamp viert de 2-1 tegen Excelsior.

Foto’s: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant