1500
Almere

Noodfonds voor compensatie hoge energiekosten neemt nieuwe aanmeldingen in behandeling

Almeerders die moeite hebben om de energierekening te betalen, kunnen sinds deze week weer aanspraak maken op financiële ondersteuning via het Tijdelijk Noodfonds Energie. Deze regeling, die nu voor de tweede keer wordt opengesteld, is bedoeld om inwoners met een lager inkomen te helpen hun energiekosten te dekken.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie staat open voor alle inwoners van Almere, ongeacht bij welke energieleverancier zij zijn aangesloten. Ook Almeerders met stadsverwarming kunnen aanspraak maken op het fonds.

Inkomensgrens

Het fonds is opengesteld voor nieuwe aanvragen sinds eind januari en zal geopend blijven tot en met 31 maart 2024. Inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum komen in aanmerking als zij 8% of meer van hun inkomen kwijt zijn aan energiekosten. Voor huishoudens met een laag middeninkomen (tot 200% van het sociaal minimum) is deze grens gesteld op 10% van het inkomen, verlaagd van 13% vorig jaar.

De regeling is beschikbaar voor alleenstaanden met een maandelijks inkomen tot €3.200,- bruto en voor samenwonenden met een inkomen tot €4.480,-. De gemeente Almere speelt geen rol speelt in compensatieregeling. Meer info is te vinden op de site van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant