1.6K1
Almere Hout

Hier kun je dit weekend gratis boompjes ophalen in Almere

Almeerders met groene vingers opgelet: dit weekend kun je een gratis boompje ophalen. Deze uitdeeldag is in Almere, aan de Burchard de Volderstraat 60, van 10:00 tot 13:00 uur. Er worden in heel Nederland 150.000 boompjes uitgedeeld tijdens de uitdeeldag. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden op de website van de uitdeeldag.

Meer Bomen Nu, de organisatie achter de actie, redt bomen in de winter uit gemeenteparken, natuurparken en slooplocaties. Die boompjes kunnen niet groeien op hun oorspronkelijke bestemming. 

De afmetingen van de uitgedeelde zaailingen liggen tussen de 50 en 150 cm. Slieten zijn 2 meter en stekken zijn ongeveer 50 cm. Een klein aantal zaailingen past gewoon in de fietstas, zo geeft de organisatie aan. 

Meer Bomen Nu gaat de komende tijd meer acties in Almere organiseren. Er zijn verschillende oogstdagen in de periode van 23 januari tot 16 februari. Op 2 februari kunnen Almeerders esdoorns oogsten in Pampus, zodat ze een tweede leven krijgen. Bovendien worden er op 16 februari in het Beatrixpark zaailingen van verschillende bomen geoogst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.