1310
Almere

City-middenvelder Lance Duijvestijn naar Excelsior 

Middenvelder Lance Duijvestijn van Almere City verhuist met onmiddellijke ingang naar Excelsior. Hij tekent een contract voor 2,5 jaar bij de eredivisieclub uit Rotterdam. Duijvestijn had nog een contract tot komende zomer in Almere.

City krijgt een transfersom voor de speler, die een belangrijke rol speelde bij de promotie van de Almeerders in 2023. Almere City en Excelsior spelen vrijdagavond tegen elkaar in de eredivisie, maar Duijvestijn is dan nog niet speelgerechtigd voor de club uit Kralingen.

Wekenlange onderhandeling

Op de laatste dag van de wintertransferperiode kwamen beide clubs tot een akkoord. Excelsior en Almere waren al wekenlang in onderhandeling over Duijvestijn, die dit seizoen onder trainer Alex Pastoor nauwelijks in actie kwam in de eredivisie. In een eerder stadium leek een deal af te ketsen, omdat Excelsior de afkoopsom te hoog vond.

Duijvestijn tekende in de zomer van 2021 een contract voor drie seizoenen bij Almere City. De 25-jarige middenvelder uit Wateringen kwam destijds over van Helmond Sport.

Ondanks zijn belangrijke rol in de promotie raakte Duijvestijn dit seizoen in de eredivisie zijn basisplaats kwijt. Hij kwam dit seizoen slechts tot 14 competitieduels, waarvan driemaal als basisspeler.

Afbeelding: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant