explosie-bolacaciahof-almere
5360
Almere

17-jarige aangehouden voor explosies in Almere

Een 17-jarige jongen uit Amsterdam is dinsdag door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie in Almere. Hij is de vierde verdachte die is opgepakt in verband met ontploffingen in de stad.

De explosie vond eind vorig jaar plaats bij een woning in een galerijflat aan de Bolacaciahof in Parkwijk. Brievenbussen en deurbellen werden uit de gevel van het complex geblazen en tien woningen in de omgeving raakten zwaar beschadigd.

De andere drie verdachten zijn een 33-jarige Rotterdammer, een 16-jarige Almeerse jongen en een 16-jarige Amsterdamse jongen. Het onderzoek wordt voortgezet, en de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Niet de eerste explosie

Afgelopen maanden vinden er verschillende explosies plaats in Almere. Ook vandaag was het weer raak. Er vond een explosie plaats in een woning in Tussen de Vaarten. De politie denkt, aan de hand van groot onderzoek, dat er mogelijk een verband zit tussen de explosies.

Er wordt ook een link gelegd met andere incidenten die de afgelopen periode zijn gebeurd. Dit gaat bijvoorbeeld om een geweldsincident in een woning aan de Borneostraat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant