820
Almere

Almeerse profvoetbalster Weerden heeft vertrouwen terug voor Champions League-ontknoping

De vrouwen van Ajax spelen dinsdagavond in de Champions League tegen AS Roma voor een plek in de volgende ronde. Bij een overwinning gaat Ajax door naar de kwartfinales. Asleigh Weerden, de Almeers flankspeelster van de Amsetrdamse club, zegt tegen de NOS dat ze er klaar voor is.

De 24-jarige oud-speelster van Buitenboys speelde twee seizoenen in Frankrijk, maar is in Amsterdam weer helemaal op haar plek. “Ik ben nog jong, maar besef nu soms dat ik al aardig wat heb meegemaakt”, vertelt Weerden aan de NOS. “Ik ben vooral als persoon gegroeid in Frankrijk. Mentaal en fysiek ben ik sterker geworden.”

Toch was de periode in Frankrijk niet haar gelukkigste, ze speelde weinig en was bang om fouten te maken, zegt ze. Na anderhalf jaar Ajax heeft Weerden weer de bravoure die ze daarvoor had. “Voor mij ging het om twee dingen: mijn plezier in het voetbal en mijn zelfvertrouwen herwinnen. Mezelf weer worden, dat was mijn doel en dat is gelukt.”

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant