politie
Almere Stad

Politie toont bodycambeelden van aanhouding na vernielen bushokje in Almere

Een Almeerse agent laat met een bodycam zien hoe de Almeerse politie een melding aanpakt. Hij gaat, samen met een collega, af op een melding van overlast en daarna van een vernield bushokje. Vervolgens houden ze een man aan waarbij ze dreigen met pepperspray. Dat is te zien in een Youtube-aflevering van de serie van de politie ‘POLITIE 24/7’.

Op de beelden is te zien hoe de twee politieagenten een verward klinkende man aanspreken bij een bushalte bij station Almere Centrum. De man kwam in beeld na een melding van overlast die ze ontvingen. Ze vragen hoe het met hem gaat, maar hij kan geen duidelijk antwoord formuleren.

Na een kort gesprek gaan de agenten weg. Toch komen ze daarna weer terug, omdat ze een melding krijgen dat dezelfde man van eerder een bushokje zou hebben vernield. Ze maken foto’s van de scherven en vinden ook een mes op de grond.

Aanhouden

Vervolgens gaan ze op zoek naar de verdachte. Die is door de surveillance-collega’s gespot. De twee politieagenten gaan erop af en willen hem aanhouden. De man lijkt niet helemaal te snappen wat er nou precies gebeurd en werkt niet goed mee.

Daarop dreigen de agenten met pepperspray en waardoor hij toch de aanwijzingen van de agenten opvogt. Daarna kunnen ze hem boeien en uiteindelijk meenemen. Daar sluit de video van POLITIE 24/7 ook mee af.

Bron foto: POLITIE 24/7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant