Klaverjasclub
Almere Haven

Klaverjasclub moest uitwijken vanwege bezoek Máxima: ‘Was leuk geweest als ze even was langsgelopen’

De oudste klaverjasclub in Almere Haven met zo’n 35 leden moest vorige week uitwijken naar een andere plek om hun kaartmiddag voor te zetten. Vanuit De Schoor kregen ze te horen dat ze op woensdag vanaf 15:00 niet meer welkom waren in buurthuis Corrosia, omdat Koningin Máxima langskwam.

Wim Cornelisse, oud-voorzitter van de klaverjasclub, vindt het jammer dat hun middag niet kon doorgaan in het buurthuis in Haven. “Ik snap niet dat we niet in die ruimte konden blijven. Máxima is daar helemaal niet geweest.”

Daarnaast snapt hij ook niet dat Máxima niet langs de club is geweest. “Bij ons klaverjassen de oudste Almeerders. We hebben ouderen van 85 en zelfs 86 jaar. Het was leuk geweest als ze even was langsgelopen.”

De Schoor gaf bij Wim aan dat ze vanwege de veiligheid niet mochten komen. “Erg gevaarlijk inderdaad. De oudjes die allemaal een rollator hebben”, grapt hij. Een woordvoerder van De Schoor kan dat verhaal bevestigen: “Het hele buurtcentrum was rond die tijd leeggehaald voor de veiligheid.”

Toch is de klaverjasmiddag niet helemaal in het water gelopen. Ze zijn uitgeweken naar restaurant ‘De Harmonie’. “Gelukkig hebben we daar nog kunnen klaverjassen. Het was daar erg gezellig, dus misschien verhuizen we helemaal daarheen met onze club.”

Bron foto: ANP. Foto ter illustratie.

  1. Is het niet gewoon logisch dat bij zo’n bezoek het hele pand leeg moet? Nu lijkt het alsof specifiek de klaverjassers zijn weggestuurd. Beetje kort door de bocht. Een goede redacteur neemt niet zomaar een boos facebookbericht van een bewoner over, maar doet onderzoek.

  2. Wat een vreemd artikel; ik sluit me aan bij Maria hierboven.
    Als er belangrijk bezoek komt moet de desbetreffende locatie altijd vrij gemaakt worden.
    Er hangt een serieuze dreiging boven deze familie. Wat jammer dat deze groep het zo op zichzelf heeft betrokken. Fijn om te lezen dat ze met veel plezier in de Harmonie hebben kunnen kaarten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant