Badloe
990
Almere

Kiran Badloe strijdt voor olympisch ticket: ‘Ik ben klaar voor de strijd’

De Almeerder Kiran Badloe is deze week in Lanzarote voor het WK iQfoil. Naast een wereldtitel staat er ook een olympisch ticket op het spel. Zelf noemt hij het WK in een interview met de NOS een ‘alles-of-niets-moment’.

Badloe stond een half jaar geleden op het WK in Scheveningen, maar moest door het breken van zijn foil stoppen. Daardoor haalde hij geen punten die meetelden voor de olympische kwalificatie. “Dat gevoel dat ik daar had, hoef ik niet nog een keer te ervaren. Dat was een leerzame en pijnlijke les.”

Ook had hij last van een blessure. Al gaat dat een stuk beter. “Ik voel me fit, gezond en sterk en ben klaar voor de strijd. Dat geeft me vertrouwen en maakt me ook wel gretig.”

Voor de Olympische Spelen in Parijs mag meer één persoon voor Nederland uitkomen met het iQfoilen. Degene met de meeste punten na drie belangrijke wedstrijden, krijgt dan het Nederlandse ticket. Het gaat om de twee WK-wedstrijden in Scheveningen afgelopen augustus en op Lanzarote deze week. Daarnaast kunnen de laatste punten worden verdiend op Mallorca tijdens de wereldbeker daar.

Op Lanzarote wil hij nu laten zien wat hij kan. “Ik ben klaar voor de strijd. Voor mij is het nu een kwestie van zoveel mogelijk punten halen, zo hoog mogelijk eindigen om de race nog door te trekken naar de World Cup in Palma.”

De grote concurrent voor een ticket naar de Spelen is Luuc van Opzeeland. Hij won de race in Scheveningen en is nu regerend wereldkampioen, maar ook hij moet op Lanzarote bewijzen wat hij waard is.

Vrouwen

Naast een strijd voor en ticket bij de mannen, is die strijd er ook bij de vrouwen. Almeerders Sara Wennekes en Lilian de Geus maken daar kans om uit te komen voor Nederland. Volgens teammanager Dorien Hoekstra-De Vries, staat Wennekes iets voor, maar maakt ook De Geus nog kans. Op Lanzarote laten ze van 26 januari tot en met 3 februari zien wat ze kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant