Tuinvogeltelling
1210
Almere

Almeerders tellen flierefluitend mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

Een huismus, vink, pimpelmees en een specht. Allemaal vogelsoorten die voorbij kwamen in de tuinen van Almeerders tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Elk jaar wordt die georganiseerd door de Nationale Vogelbescherming. Ruim 1200 Almeerders deden mee. Samen telden ze bijna 20.000 vogels.

In Almere werd vooral de huismus gespot, maar ook de pimpelmees en koolmees zijn veel te vinden in Almeerse tuinen. Opvallend is dat de spreeuw ook in de top tien van meest getelde vogels in de stad staat, maar niet in de landelijke top tien.

Op deze plekken hebben Almeerders vogels geteld Bron: De Nationale Vogeltelling

Een woordvoerder van De Nationale Vogeltelling laat weten dat mensen enthousiast meetellen. “Het is even een moment voor jezelf en te genieten van de vogels in je tuin. Er worden ook via onze socials mooie foto’s gedeeld van vogels, maar ook tuinen.”

Ook Almeerders posten massaal hun foto’s van de telling op X. Zo heeft een vrouw een halfuurtje geteld en zelfs een specht gezien, meldt ze.

Een andere vrouw heeft vinken en roodborstjes gespot laat ze weten. Daarnaast zag ze ook een hele hoop watervogels op het Weerwater, maar die tellen volgens haar niet mee.

Niet alleen in Almere werd geteld. Ruim 100.000 deelnemers deden mee aan de Nationale Tuinvogeltelling die samen meer dan 1,5 miljoen vogels hebben gespot in hun tuin.

Toch zijn er ook plekken waar helemaal geen vogels worden geteld. De Vogelbescherming laat geeft bij RTL Nieuws aan dat ze het verhaal hoorden van iemand van wie de buren de heg hadden vervangen door een schutting. “Die heeft meteen bijna geen vogels gezien, terwijl dat in eerdere jaren wel zo was.” Daarom doet de Vogelbescherming ook een oproep om te zorgen voor groen in de tuinen.

Bron hoofdfoto: Simone Best

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant