collecte hersenstichting
931
Almere

NAH Ontmoetingspunt start komende week met collecte Hersenstichting

Het NAH Ontmoetingspunt Almere heeft de datum van de aankomende collecte bekendgemaakt. Door te collecteren ondersteunt het ontmoetingspunt de Hersenstichting, dat onderzoek doet naar de behandeling, gevolgen en restverschijnselen van mensen die te kampen hebben met een niet-aangeboren hersenafwijking (NAH).

Collecte van NAH Ontmoetingspunt Almere

De collecte van de Hersenstichting is dit jaar van 29 januari tot en met 3 februari. Leden van NAH ontmoetingspunt Almere collecteren al jaren voor de Hersenstichting. Hierdoor is er volgens de stichting in de afgelopen jaren ruim 900.000 euro opgehaald voor baanbrekend onderzoek.

Niet-aangeboren hersenletsel is een verzamelnaam voor schade dat is ontstaan na de geboorte van een persoon. De oorzaak kan bijvoorbeeld een beroerte zijn, een hersentumor, of een hersenvliesontsteking. De Hersenstichting doet al vele jaren onderzoek naar NAH. Dit blijft noodzakelijk, want er komen jaarlijks veel mensen met NAH bij.

NAH ontmoetingspunt

Doneren voor de Hersenstichting

Er wonen 4 miljoen mensen in Nederland die te maken hebben met een hersenaandoening dat na de geboorte is ontstaan. Volgens de Hersenstichting komen daar jaarlijks nog eens 40.000 mensen bij. Leden van NAH dragen hun steentje bij door jaarlijks te collecteren. Dit jaar zal de collecte dus in Almere plaatsvinden tussen 29 januari en 3 februari.

Door te collecteren kan de Hersenstichting innovaties en behandelingen steunen die noodzakelijk zijn om hersenaandoeningen te genezen, te vertragen, of de kwaliteit van leven voor mensen met een hersenaandoening te verbeteren. Er kan nu ook al worden gedoneerd. Door op de link van NAH Ontmoetingspunt Almere te klikken kan er een financiële bijdrage worden geleverd.

  1. Elly Valent zegt:

    Mooi artikel hoor, bedankt.

    Ik heb een hersenbloeding gehad en weet hoe belangrijk een goede behandeling is, wat ook belangrijk is dat er meer aandacht komt voor de onzichtbare restverschijnselen, ook ik heb daar last van, aan mij zie je niets ik ben goed hersteld maar heb wel veel onzichtbare restverschijnselen, hier wordt aandacht aan besteedt door de Hersenstichting onder andere in samenwerking met de Edwin van der Sar foundation, daar collecteer ik voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant