1890
Almere

Koploper PSV walst niet over dapper Almere City heen: 2-0

Wie op een oorwassing van Almere City FC bij koploper PSV had gerekend is bedrogen uitgekomen. De Eindhovenaren hadden het niet makkelijk met de nummer 13 van eredivisie en wisten slechts tweemaal tot scoren te komen. In de allerlaatste minuut van de eerste helft was het Luuk de Jong die op aangeven van de in Almere geboren Sergino Dest Nordin Bakker passeerde. In de tweede helft benutte diezelfde De Jong een strafschop.

Geheel in de stijl van Alex Pastoor parkeerde Almere City FC niet de ‘bus’ voor het doel van Nordin Bakker, maar stoorde vroeg. Daardoor kreeg Guus Til al snel wat ruimte en maakte zijn achtervolger Sherel Floranus een ongelukkige overtreding en kreeg de gele kaart gepresenteerd van scheidsrechter Dieperink.

In de 8e minuut moest Nordin Bakker voor het eerst ingrijpen.Hirving Lozano kwam na een steekpass alleen voor Bakker te staan, maar wist de in vorm verkerende Almeerse doelman niet te passeren.

Veel meer kon PSV na dit moment niet meer uitrichten tegen een Almere dat niet terugzakte, maar draaide na 20 minuten toch de duimschroeven wat aan. In de 25e minuut kwam Johan Bakayoko alleen voor Bakker, maar opnieuw kwam de sluitpost als overwinnaar uit het duel.

De enige grote kans voor Almere City was rond de 30e minuut voor Stije Resink. De jonge speler met doorgaans een uitstekend schot in de voeten, peerde de bal echter huizenhoog over.

In de 33e minuut kreeg Almere City de eerste en enige corner van de eerste helft. Joey Jacobs kon koppen, maar echt moeilijk was de bal niet voor keeper Walter Benitez. In de resterende minuten van die eerste helft kwam Almere City FC niet echt meer in gevaar. Totdat Sergino Dest er op rechts in de slotminuut vandoor ging en topscorer Luuk de Jong op maat bediende. Met een harde knal passeerde hij Bakker die nog wel zijn hand tegen te bal wist te krijgen.

Penalty

In de tweede helft kabbelde het spel voort en echt veel in gevaar kwam het team van Alex Pastoor niet. Toch vergrootte PSV met de hulp van Almere City de voorsprong. Loic Mbe Soh wierp zich nogal onbezonnen voor een schot van Noah Lang en maakte hands. Scheidrechter Dieperink kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Luuk de Jong faalde niet vanaf 11 meter.

In de laatste 10 minuten bracht Alex Pastoor Milan Corryn en Rajiv van La Parra nog in, maar veel veranderde dat niet. Wel moest Walter Benitez één keer in actie komen toen Jason van Duiven, de PSV-huurling, voor hem opdook. Benitez redde met zijn been.

Het bleef zodoende bij 2-0. In het Yanmar-stadion werd het eerder dit seizoen 0-4. Voor PSV was dit de 1400e overwinning in de Eredivisie. Op 2 december speelt Almere City FC thuis tegen Excelsior. Een cruciale wedstrijd voor het team van Alex Pastoor, aangezien de Rotterdamers voor aanvang van deze speelronde net als City 20 punten wisten te vergaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant