Verkeersquiz
Almere

Verkeersquiz van Veilig Verkeer moet Almeerse verkeerskennis verbeteren

De Almeerse afdeling van Veilig Verkeer Nederland heeft samen met de gemeente een verkeersquiz samengesteld. Ze hebben gekeken naar verkeerssituaties waarin het niet voor iedereen even duidelijk is wat te doen. Door de quiz willen ze de kennis van Almeerders over verkeersgedrag verbeteren.

De quiz bestaat uit dertien vragen die allemaal gaan over verkeerssituaties in Almere. Zo zijn er bijvoorbeeld vragen over de Atlasdreef, de spoorwegbrug en verschillende kruisingen. De deelnemer ziet bij elke vraag eerst een afbeelding van een situatie en beantwoordt daarna de bijbehorende vraag.

Een afbeelding uit de quiz met de vraag: “Je rijdt met de rode auto op de Atlasdreef en wilt de S05 oversteken. Waar moet je hier extra op letten?”

Bij de vragen kan de deelnemer uit drie opties kiezen. Daarna is meteen te zien of je er juist is geantwoord. Ook staat er een kleine uitleg over de situatie en het gewenste gedrag.

De antwoordmogelijkheden en uitleg van het antwoord bij de vraag over de Atlasdreef

Sommige vragen zijn erop gericht om het verkeersgedrag te verbeteren. Maar er zijn ook situaties in de quiz opgenomen om ongelukken te voorkomen. Zo lijken bestuurders niet te weten wat ze moeten doen op de kruising van de Multatuliweg en de Hollandsedreef. Hier staat bij de uitleg namelijk dat er al vaker ongelukken zijn gebeurd, omdat mensen niet weten hoe ze de oversteek veilig kunnen maken.

De vraag over de kruising van de Multatuliweg en de Hollandsedreef

Aan het eind van de verkeersquiz kunnen de deelnemers zien hoe ze het hebben gedaan. Zo weten ze dat ze het verkeer in Almere veilig doorkomen.

Bron afbeeldingen: Veilig Verkeer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant