Almere

Almere in top 10 meeste boetes voor rijden onder invloed

Rijden met een slok alcohol te veel op is niet toegestaan, maar het gebeurt toch en ook vaker. Vorig jaar is er in Almere namelijk een stijging te zien in het aantal boetes voor rijden onder invloed. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente politiecijfers (2023).

Het gaat om weggebruikers die bekeurd zijn voor rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie waarmee je niet de weg op mag. 

Almere in de top-lijsten

In Almere zijn er 49 mensen meer beboet voor rijden onder invloed dan het jaar daarvoor. In totaal werden er vorig jaar 529 mensen bekeurd in de stad. Hierdoor staat Almere op de tiende plek van alle gemeenten in Nederland. Rotterdam staat bovenaan met 2663 boetes.

Ook in de lijst van Flevolandse gemeenten valt Almere op. Hier gaat het om boetes per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder. Almere staat hier op de vierde plek met 29,1 boetes per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder. Lelystad staat op nummer één met 42,4 bekeuringen.

Afbeelding: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant