1.9K0
AlmereAlmere Haven

Op deze plekken kun je koningin Máxima het beste zien vanmiddag

Koningin Máxima bezoekt vanmiddag rond 15.00 uur Almere Haven. Ze gaat langs bij verschillende initiatieven in het stadsdeel en wij hebben voor je op een rij gezet waar je een glimp van haar kunt opvangen. Exacte tijdstippen mogen niet worden genoemd.

Buurtlokaal Kimwierde

De koningin start bij Buurtlokaal Kimwierde in de gelijknamige straat. Dat is een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren en inwoners samenkomen voor kennismaking en bijpraten,
gezamenlijke maaltijden en spelletjes.

Koningin Máxima bezoekt de handwerkclub en gaat met deelnemers in gesprek over hun leven in Almere Haven, over wat de activiteiten in Het Buurtlokaal voor hen betekenen en welke thema’s hen bezighouden.

Meergronden

Daarna bezoekt ze Openbare scholengemeenschap de Meergronden aan de Marktgracht. Dat is de oudste middelbare school van Almere. In één van de kunstlokalen vertellen leerlingen over hun deelname aan een kunstproject.

Aansluitend spreekt ze in de school met leerlingen, ouders en begeleiders van de Haven Academie. Dit is een initiatief voor leerlingen van de basisscholen in Almere Haven en voor leerlingen van De Meergronden om hun kansen in de wijk te verbeteren. De Haven Academie biedt gratis buitenschoolse activiteiten zoals samen koken en eten, kickboksen, muziek en sieraden maken.

Kerkgracht

Na het schoolbezoek wandelt de koningin via de Kerkgracht naar een computerservicezaak voor senioren. Ze gaat daar in gesprek met vrijwilligers en deelnemers van Senior-Live.

Deze organisatie ondersteunt senioren bij vragen over het gebruik van hun computer, tablet en smartphone. Het biedt een wekelijks inloopspreekuur, heeft een telefonische helpdesk en wil mensen met beperkte digitale vaardigheden ondersteunen en hun zelfredzaamheid vergroten.

Buurtcentrum Corrosia

Het bezoek wordt eind van de middag afgesloten in buurtcentrum Corrosia. Hier gaat de koningin met een aantal actieve bewoners in gesprek over de uitdagingen in het stadsdeel, over de ideeën om hun leefomgeving te verbeteren en over hun inspanningen om de contacten in de buurt te versterken.

Afbeelding: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant