770
Almere

Lesley van Hilten verkozen als nieuwe fractievoorzitter VVD

Raadslid Lesley van Hilten is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in de Almeerse gemeenteraad. Zij werd afgelopen week gekozen door de leden van de fractie. Zij neemt de taken over van Aileen Oostveen, die nu vicefractievoorzitter is geworden.

Van Hilten geeft aan met veel enthousiasme te gaan beginnen. Zij wil als voorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad verschillende uitdagingen (voor bewoners en ondernemers) aanpakken:

“Ik ga de stad in om actief bij te dragen aan het herstel van het vertrouwen van bewoners in de politiek. Door persoonlijk in gesprek te gaan met bewoners en bedrijven, wil ik goed luisteren naar de oplossingen die zij zelf aandragen. Bovendien staan we voor aanzienlijke uitdagingen, zoals het waarborgen van een veilige en schone stad, en het bevorderen van gezonde gemeentefinanciën.”

Niet de eerste wissel

Voor de VVD is dit niet de eerste wissel van fractievoorzitters. In de afgelopen periode zijn er meerdere fractievoorzitters afgetreden. Zo werd Colette Holter na de verkiezingen in 2022 fractievoorzitter, maar heeft haar positie vanwege drukte overgedragen aan Koen Bokhorst. Hij legde in november wegens gezondheidsklachten zijn taken neer, waarna Oostveen het werk overnam.

Afbeelding: VVD Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant