2190
Almere Buiten

Taakstraf voor man die zwaar vuurwerk afstak bij huis in Buiten

Een 20-jarige Drontenaar heeft een taakstraf van 60 uur gekregen voor het afsteken van een vuurpijl bij een woning aan de Pontianakstraat in Almere Buiten. Door de knal raakten op 2 november vorig jaar een deur en een ruit beschadigd.

Omdat bij de woning ook een plastic fles met brandbare vloeistof werd gevonden, vond het Openbaar Ministerie dat de Drontenaar geprobeerd had om een explosie te veroorzaken. Om die reden eiste het OM een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Maar omdat de fles vloeistof niet daadwerkelijk was aangestoken of ontploft, vond de politierechter dat alleen vernieling bewezen was. De Drontenaar kwam er daarom met een taakstraf vanaf.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant